0-0 i halvlek AIK-HBK

Trots en dryg handfull chnaser för AIK är det mållöst i halvtid. Anfalsspelet har varit snabbt, varierat och fyndigt. Närmast var Wilton Figueiredo i 28:e minuten, då bara ett backben på mållinjen hindrade ett ledningsmål.
Dulee Johnson, matchens profil, började lysande, fösvann lite i mellankvarten, men kom tillbaka fint sen. Dulee och en utmärkt Markus Jonsson har varit bäst bland många bra spelare.
Fortsätter vi att spela och skapa på samma sätt i andra, måste målen komma!

Bappe Bjuggren

Sol, provspel och förlust

Gefle vann träningsmatchen i Norrtälje med 1-0. AIK hade ett visst spelövertag, men skapade inte några riktigt klara målchanser. Farligast blev det när Wilton kom in inför den andra halvleken.
Gefles mål får Nirre Sandberg ta på sig efter en nonchalant felpass i eget försvarsområde.

AIK lät många spelare från A-truppen få känna på högsommarspel, liksom de bägge provspelarna och Pierre Bengtsson från J-laget. Några egentliga slutsatser är svåra att dra i denna match, som var vänskaplig och där bäge lagen var mest intresserade av att träna matchspel inför allsvenskans kommande omstart.
Hjalmar Thorarinsson, den isländske anfallaren, var rörlig och kvick, men tycktes lite vek. Han verkade trivas bättre tillsammans med Wilton än Bernt Hulsker. Kanske inte den spelartyp vi lider mest brist på.
Márcia Costa Saraiva imponerade mer med bra bollkänsla och -hantering samt ett utmärkt huvudspel. Det var synd att man inte fick se honom som defensiv mittfältare också utan bara som mittback.

Matchen var mer trevlig än spännande och välspelad. Publiken sjöng "Ja må han leva" för Ola Andersson som fyllde 40 och var på plats i Norrtälje!
Matchspeakern återkom en 4-5 gånger till hur roligt det var med AIK-besök i Norrtälje. Alla var nöjda och glada, men några slutsatser inför den allsvenska omstarten gick inte att dra.

Dulee Johnson fick en smäll i den första halvleken och fick bryta. Det såg ut som en stukad vrist men ska enligt uppgift inte vara någon fara för kommande matcher. Kristian Haynes fick också avbryta matchen efter skada, men sade bara "det är lugnt"! Och såg ut som om han menade det.

Bappe







RSS 2.0