Avspänt och förhoppningsfullt på Karlberg

Det råder ett behagligt klimat på Karlberg så här tre dagar före matchen mot GAIS på Råsunda. Träning som vanligt, inga nya skadeproblem, i alla fall inte allvarliga. Pablo Monsalvo haltar lätt men verkar inte bekymrad.

Mats Rubarth är glad över att vara i full gång och spelklar, Fyra månaders speluppehåll har varit långt och tråkigt. Miran Burgic är också på Karlberg, men inte i träning. Han går utan hjälpmedel och utan synbarliga problem. Han ska tydligen börja jogga lätt, eller har möjligen börjat. Han är sig glädjande lik, glad, öppen och positiv.

Alexander Gerndt, som, liksom Pierre Bengtsson, har mycket lite matchspel under de senaste månaderna, tycker att det känns lite tungt, men förstår situationen och litar på att hans tid kommer.

Jimmy Tamandi, avstängd på söndag, är självklart nöjd med sin insats så här långt, men vill inte utan vidare hålla med om att detta är hans bästa säsong någonsin, men utesluter det inte heller.

Kevin Walker ser ut att trivas med sin nya tillvaro och har sett bra ut på träningarna hittills.

Gabi Özkan är inte glad över sin efterhängsna skadeotur denna säsong. Han kan inte heller förstå vad det beror på, han har inte alls haft den här skadefrekvensen tidigare. I princip tror han att den här säsongen avslutad för hans del. Det är vettigare att ta det lugnt och bygga upp sig målmedvetet inför nästa år. Säkert ett svårt beslut att ta, men förmodligen klokt.

I samlingsrummet pågår ett ledningsmöte med hela staben kring fotbollen. Pablo Monsalvo sticker in huvudet i förhoppningen om att kunna hämta en vattenflaska, men tar det säkra före det osäkra och drar sig stillsamt tillbaka.

Annars finns inte mycket som tyder på att det pågår en guldstrid för fullt. Det är nästan bara interna media somm är här, aik.se, AIK Media och Gnagarforum. Och det kan ju räcka!

Bappe

Mellan derbyt och GAIS

Guldhoppet lever vidare. På söndag är det GAIS som gäller. Statistiken talar för oss, GAIS senare resultat också. Samtidigt är det ofta de "lätta" matcherna som ställt till bekymmer. Nu är det ett delvis förändrat lag vi kommer med. Spelarna från Argentina vet inget om GAIS eller historien. För dem är det mest ännu ett lag vi ska besegra för att inte tappa mark i tätstriden.
Hur kommer laget att se ut? Det är svårt att veta ännu. Daniel Arnefjord och Markus Jonsson torde väl spela. Kenny Pavey? Ja, det känns troligt, men vad gör man då med Pablo Monsalvo? Mats Rubarth? Förmodligen, men kanske inte hela matchen.
Det är svårt att inte tycka synd om Daniel Mendes. När han äntligen får chansen igen, hinner han inte mycket mer än komma in förrän skadan kommer.
Miran Burgic, då? Visst har han också varit saknad det här året. Inte för att vi har saknat anfallare av klass utan för de kvalitéer han faktiskt har. Jag tror dessutom att han skulle trivas förträffligt i den argentinska omgivningen!

BP har en större chans att hålla sig kvar i Allsvenskan än vad man kanske trodde för några veckor sedan. Trelleborgs chanser har, lite överraskande minskat. TFF är väl inget lag man sett fram emot under åren, men det finns svartgula inslag numera, som gör att det är svårt att inte hålla en liten tumme för dem i bottenstriden. Kristian Haynes förtjänar att få spela allsvenskt. Och Erik Sundin! Några minns honom säkert sen hans juniortid i AIK. Eller från Café Opera. Han var en ganska trogen gäst på AIK:s matcher, när inte hans egna hindrade honom. Även på Ulriksdals IP då och då. Han förtjänar också en fortsatt allsvensk karriär.

Jag har ju tippat att BP skulle hålla sig kvar - mot alla odds. Arash Talebinejad räddar de med ett avgörande mål i sista omgången! Kanske.....

Några dagar efter GAIS är det dags för Hapoel att gästa Råsunda. En ny gastkramare? Nej, jag tror inte det. Vi vet vad som väntar, men också vad som krävs - och vi klarar det!

Bappe

Mindre än tre timmar kvar....

Nu börjar det kännas. Nervöst och förväntansfullt. Ännu vet man inte hur laget formeras just i kväll. Den elva som, förhoppningsvis ska slå Djurgården. Monsalvo eller inte? Ruben eller inte. Snart vet man och snart sitter man där och slits mellan hopp och förtvivlan!

Bappe

RSS 2.0