Reflektioner efter derbyt

Egentligen började det kännas som att "det här kommer att gå smärtfritt" redan i lördags. Då tog våra juniorer sista slutspelsplatsen på bättre målskillnad än Djurgården som låg tre poäng före oss i serien inför den sista omgången.
Ett gott omen. När lagen två dagar senare stegade in på Råsunda kändes det märkligt tryggt!

Djurgården spelade som förlorare redan från matchstart. Man ville inget, vågade inget utan verkade mer tänka på en svart framtid, som borde varit omöjlig men nu kändes nästan påtaglig.

När jag började gå på fotboll, till en början då och då, var derbyn inget självklart. Stockholms fotboll var AIK. Reymersholm hade gjort ett gästspel några år innan jag såg min första match. Djurgården dök upp ibland, Hammarby gästspelade. Nej derbyn var en raritet, småbröder lekte på mindre arenor. Allt var inte bättre förr!

Nu ät det en självklarhet med derbyn i Stockholm. Ofta sex per år, ibland bara fyra, men aldrig mindre än två. Till och med åtta har ju förekommit de senaste åren. Fast - Brommapojkarna är för mycket allas lillebror, som derby känns det klent. Delvis naturligtvis på grund av den klena egna klacken.

Det var synd om André Jeglertz på presskonferensen, han satt med tom, nästan oförstående blick. Han hade säkert sett fram mot en säsong där Järnkaminerna skulle slåss om medaljer. Han fick ett gäng osystematiska och tidviss oförstående fotbollsspelare, som, trots en hyfsat lovande start, sjunkit rätt igenom serien. De verkar inte ens själva tro på en allsvensk framtid.

Mikael Stahre vred inte runt några knivar i de öppna såren. Det behövdes inte heller. Han lät det svartgula spelet och lagets insatser vara sig själva nog.
Visst var han glad och han var det över de egna insatserna inte för motståndarnas mardröm.

Det är 15 poäng kvar att spela om. Tar vi 13 kan ingen straffa oss, men så enkelt blir det naturligtvis inte. Men vi startar slutstriden med 20% försprång. Det blir en spännade, och förhappningsvis segerrik senhöst!

Bappe Bjuggren

Väsby har kommit i kläm tyvärr

Ett antal bloggläsare har hört av sig och saknar rapporter från flera Väsbymatcher! Kul att många är nyfikna på Väsby. Min förhoppning är att kunna skriva från deras hemmamatcher, men det har inte klaffat i år eftersom jag har fått återgå till det gamla yrkeslivet uner en begränsad tid. Efter årsskiftet bör jag kunna få mer tid för både AIK och Väsby. Ge inte upp, kära läsare. Jag gör vad jag kan och hinner!

Bappe

Elvor och femmor

Visst är det märkligt att man i fotboll talar om laget som elvan medan i ishockey talas bara om femman! Är målvakten mer en del av laget i fotboll eller är det bara så att målvakten i ishockey inte tillhör formationen som är inne på isen?
Måste vara ensamt att vara hockrymålis!

Bappe

Jeppe Mauritzson efter ödesmatchen

Sista matchen i Norra Elit för säsongen. Seger skulle kunna ge slutspel om en av två andra matcher gick "vår väg" och om vi vann vår match helst med flera mål.

Den första halvleken såg inte lovande ut. Ett ganska nervöst och krampaktigt spel. Vad som sades i omklädningsrummet vet jag inte, men grabbarna kom ut som ett nytt lag!

Ett hyfsat tidigt ledningsmål följdes av en kvittering av Assyriska. AIK svarade omgånende med ett ledningsmål och sen fullföljde de svartgula matchen på ett härligt sätt, som totalt ledde till en seger med 5-1.

Spelarna visste inget om resultaten i övriga matcher men när de direkt efter matchen fick veta att Djurgården överraskande förlorat sin match, och spelarna då insåg att slutspelsplatsen var klar, kom jublet och sången!

 

Det var en glad och säkert stolt tränare som kom till efterintervjun.

 

Det här var en ödesmatch och det syntes ju i den första halvleken?

- Jaa, det kändes som att uppvärmningen inte blev riktigt bra, Vi kändes inte lika skarpa som inför Enskedematchen senast, som ju också var lika nödvändig att vinna för att ha en chans till fortsatt spel. I den första halvleken gör vi en ganska dålig prestation. Vi har ett par hyfsade målchanser men spelet i försvar och på mittfält blir ofta för slarvigt och oskickligt, vi tappar boll och tar fel beslut och det var ingen bra känsla förutom att vi trots alla tappade bollar ändå skapar chanser.

- Den andra halvleken å andra sidan tycker jag blir bra även om det ibland blir lite hackigt. Skillnaden är väl att vi är bestämda när vi gör något och gör det bra. Vi gör ju bland annat mål på chanserna, är bestämda och rejäla i spelet och visar tydligt att vi vill vinna matchen.

 

Var det ett sätt att visa spelarna vad som väntar i slutspelet?

- Vi har faktiskt från seriestarten sagt att varenda match ska ses som en cupmatch! Jag tror att vi kommer väl förberedda till åttondelsfinalen!

- Visst såg det stressat ut i första halvlek, cupkänslan fanns där, men vi tog oss över det. Det var ju en vinna-eller-försvinnamatch och vi stod upp och tog chansen. Vi pratade om att alla skulle lita på varandra och spela utifrån det och det gav resultat. Stämningen när vi gick ut till andra halvlek kändes bra och det blev ju bra också till sist.

 

Vet du något om lottningen?

Såvitt jag förstår är lottningen förutbestämd, så att som femma i vår grupp får vi möta fyran i Södra Elit, vilket torde vara Helsingborg, så dem får vi möta. Hemma eller borta beror på lottningen och den görs i morgon.

 

Grattis spelare och Jeppe och övriga ledare!

Håll tummarna i morgonen nu alla AIK-are, det vore allt kul att få se matchen på Skytteholm!

 

Bappe


Ulf Hallstensson efter Tyresömatchen

Grattis, tvåsiffrigt igen, vad har du gjort med spelarna?

- (skratt)... jag har väl inte gjort så mycket! Det är väl så här... så länge vi spelar enkelt och rakt så... det finns en effektivitet i laget just nu som är ganska intressant. Samtidigt finns det perioder under kvällens sextio minuter, när vi är utanför ramarna och då blir det ganska kladdigt och omständligt!

 

Det upptäckte inte jag!

- Det handlar ju om utveckling för oss och vi är ännu bara i början, så vi ska inte dra så höga växlar av det här... vi håller oss inom de ramar vi har satt till stor del under matchen, med fart, rakhet och kraft som var jättetydligt.. vi straffar dem rejält. Varje misstag blev oerhört kostsamt för dem. Det finns ju situationer där vi själva också gör misstag, där vi med tur och Linus hjälp håller siffrorna nere bakåt.

 

Det måste kännas skönt för dig med det målvaktspar vi har?

- Joo.. men det hade vi i fjol också! Jag tror att hela fjolårssäsongen gav dem en hel del och det ger oss en hel del i år också.

 

Det ändrades ibland i uppställningen - inte så vanligt.

- Delvis berodde det på att Möllersten var tvungen att kliva av på grund av känning i en vad, Patrik Stanley var tvungen att kliva av också, så våra förändringar i femmorna berodde på det.

 

Förändringarna påverkade inte spelet eller farten.

- Märktes det inte i spelet.. nä, men det är ju bra... men vi är ju ganska trygga i grundspelet och är i en situation, där vi har ett såpass stort övertag att spelet inte ska behöva förändras av de förändringar vi behöver göra. Det ska inte påverka de här killarna!

 

Tvåsiffrigt två matcher i rad. Det har väl knappast hänt sen Innebandyns barndom?

- Jag tror inte man ska dra för stora växlar av det. Det är jättekul att vi gör mycket mål, men egentligen är vi bara i början av vår utveckling och drar vi för stora växlar av det här kan det påverka den fortsatta utvecklingen, så enkelt är det.

 

Tack Uffe och vi är många som ser fram mot den fortsatta säsongen med bpde hopp och förväntan!

 

Bappe


Noterat från Tyresömatchen

1:a perioden (4-0):
Målskyttet inleddes av David Gillek, assist Henrik Lorendahl. Snyggt och rappt spel av förstafemman.Tid 1.32

Efter knappt fyra minuter gör Linus Blomkvist sitt enda misstag i matchen. Ett inte alltför mäktigt skott försvinner mellan och under hans ben och blir liggande fri någon halvmeter från mållinjen. En motståndare skjuter men lyckas skjuta över målet!

Efter ungefär 5.30 lyckas Andreas Fröberg i trängt läge lyfta fram en snygg och perfekt lobbpass till en medspelare. Elegant!

Tyresö skjuter ett riktigt bra distansskott tätt utanför Linus vänstra stolpe efter dryga sex minuter. Lite senare slarvar Koffe Kranberg med en passning och en Tyresöspelare blir fri, men Linus gör en lysande enhandsräddning.

Efter 9.45 åker Koffe ut på 2 minuter, men vi klarar det lugnt och säkert, inte minst tack vare David Gilleks slit under utvisningen.Mål skulle det dock bli under utvisningen - fast från AIK! Först samarbetar Kim Nilsson och Karl-Johan Nilsson fint och Karl-Johan avslutar samarbetet med att sätta bollen i nättaket - i numerärt underläge! 2-0.Tid 11.00 11.44, med någon sekund kvar av utvisningstiden får Kim Nillson bollen av Mats Carlsson, sprintar över hela planen och sätter den i nättaket. 3-0. Två mål i numerärt underläge!

Efter 12.20 är Peter Fischerström nära arr sätta ytterligare en balja, men bollen går via stolpen eller möjligen målvaktens fot ut vid sidan av målet. Ett par minuter senare är det Koffes tur att få på ett bra skott, men ett par centimeter ovanför ribban. Fredrik Djurling är sen nära att måla efter några underbara dragningar, som lurade bort nästan hela Tyresöfemman. Även Mats Carlsson och Patrik Stanley är sedan också mycket nära att öka hemmaledningen.

Djurling fick efter 18.13 sätta 4-0 framspelad av Kim Nilsson.

2:a perioden (3-1):
Den andra perioden var under de första fem minuterna lite jämnare än den första men efter 6.01 fick Alexander Egebrat bollen av Andreas Fröberg några meter in på Tyresös planhalva, han siktade och drog till och bollen smet in nära målvaktens vänstra stolpe. 5-0!

6-0 kom 1.22 minuter efter femman. Djurling igen efter pass från Emanuel Antener.

Några minuter senare var både MC och Kevin Lundgren väldigt nära att öka ledningen. Linus Blomkvist fortsatte att storspela med ytterligare några klassräddningar.

Efter 16.26 får så Tyresö ett reduceringsmål av den snabbe och giftiga Victor Ferraresi. 6-1.

Periodens sista mål skulle ändå bli AIK:s. fjorton sekunder efter reduceringen replikerar hemmalaget. På en passning från Djurling sätter Antener 7-1.

3:e perioden (4-1):
Visst märktes det lite att matchen var avgjord. Tyresö orkade inte riktigt med att förändra något eller pressa sig ytterligare men gav heller inte upp utan kämpade ända fram till matchslutet.

Efter 6.30 är det åter dags för ett mål från Karl-Johan Nilsson, assist från Anterer. 

Knappa två minuter, efter 8.19, reducerade Tyresö för sista gången i matchen. 8-2. Målskytt återigen Ferraresi.

Linus Blomkvist fick även i denna period tillfälle till några lysande räddningar, vid ett tillfälle en dubbelräddning!

9-2 kom efter 12.53, Antener satte den, framspelad av Koffe. Den spänning som återstod var om vi skulle göra ett tvåsiffrigt resultat för andra matchen i rad.

Kevin Lundgren tyckte det! Han satte 10-2 efter 14.33 och 11-2 efter 17.57! Bägge gångerna framspelad av K-J Nilsson. Större delen av de drygt 1200 åskådarna gladdes och njör hör- och synbarligen.

Bappe

Presskonferens och Danne Örlund efter Örgrytematchen

Som vanligt var det gästande lagets tränare som inledde eftersnacket. Åge Hareide konstaterade att det inte var lätt att spela mot AIK. Man måste styra dem hårt och helst scora tidigt, så man får press på dem, för att ha en möjlighet. I övrigt var han mycket positiv tii AIK och deras spel. Han trodde också att AIK mycket väl skulle kunna avsluta serien på första plats. Han gör ett positivt och mycket sympatiskt intryck trots den klara förlusten. Att Hareide är en klasstränare är det väl ingen som tvivlar på.
Micke Stahre var sansad och glad men höll en låg ton vid presskonferensen. Det återstår sju omgångar kvar i serien och Stahre väntar förmodligen med den jublande glädjen tills serien är färdigspelad, ja möjligen tills efter cupfinalen! Han var nöjd med att vi vunnit matchen efter bl a "en första halvlek som var så där, om jag ska va riktigt ärlig. Örgryte stod upp bra och har en tydlig idé om hur de ska göra. Vi var oerhört ivriga vilket gjorde att spelet böljade.. det kändes som att vi trodde att det bara var tio minuter kvar hela första halvlek, vilket betydde att spelet blev ganska mycket fram och tillbaka. Vi skapade inte mycket chanser med intentionerna fanns. Så därför kändes det bra, när vi lyckas göra 1-0 alldeles innan pausen."
"I pausen pratade vi om att vi skulle etablera en tydligare matchbild. Ett bollinnehav kryddat med större rörlighet och fler skapade chanser. Sen gör vi 2-0 relativt tidigt och sen känns det som att vi har relativt bra kontroll på matchen. En klart godkänd insats med 3-0 på Råsunda!"

Daniel Örlund var snabb med dusch och ombyte och beredd att prta om matchen, som han åter höll nollan i.

Så här nära guld har ni inte varit så ofta!
" - Nja.... fast -06 var vi med hela vägen också! Fast visst är vi glada att vara med... vi tar en match i taget, så får man sen se hur långt det räcker!

Skillnaden i år jämfört med -06?
-Jaa... det är inte så olika... jag tycker vi har spetskompetens i båda lagen, fast kanske är vi lite mer defensivt trygga i år och så har vi kanske en större kontinuitet i laget och spelet i år. -06 var det mycket byten av taktik inför varje match... men det funkade 2006 och det här funkar i år. Det är egentligen svårt att jämföra.

Det ser ut som om ni är mer ett lag i år än -06?
- Det får man väl säga... vi är beredda att jobba väldigt hårt för varandra. I dag spelar vi så in i helsicke dåligt i första halvlek, men kommer efter pausen in och spelar och kämpar för varandra. Så en hel del skicklighet och bra moral är en god kombination tror jag. - Vi har ju jobbat för det här sen dag ett på försäsongen... det här är vår spelidé och det ska alla rätta sig efter.

Jag har sett och uppskattat dig ett antal år nu, men har nog aldrig sett dig så bra som i år. Är det din förtjänst eller lagets?
- Det är klart att laget gör mycket. Tidigare har vi inte på samma sätt hållit ihop och lyckats samla försvaret på samma sätt. Det är lättare när försvaret är tre mot fyra, än som det ibland blev tidigare två mot tre.

Tycker du själv att du gör din bästa säsong i år?
- Nja... det är ju lättare att hålla koll, när alla jobbar hemåt och minskar motståndarnas yta och möjligheter. Visst har det gått bra för mig, det vet jag ju, men försvaret och resten av laget minskar motståndarnas yta och luckor på ett mycket bra sätt. På så sätt är det ju lättare att vara bra i år. Danne Örlund säger också att det är dubbla guld som gäller. Det är målet och når vi inte dit, så kommer det inte bero på att laget inte velat eller orkat ända fram, utan på att vi så fall missar, därför att motståndarna varit bättre.

Det blir en rolig och spännande höst, det kan vi lita på!

Bappe

Seger i handbollspremiären för AIK

Vi tog ju klivet upp i div 2 förra säsongen, vilket bl a innebär att hemmamatcherna i Solnahallen spelas i A-hallen och med bättre speltider.

Premiären i veckan mot IFK Tumba (farmarlaget) slutade med en hemmaseger med 32-22. AIK har ett till stora delar nytt lag i år med bl a förstärkningar från andra Stockholmsklubbar med erfarenheter från bl a div-1spel. Och med tanke på att de bara hunnit med en träningsmatch såg spelet förbluffande bra och välorganiserat ut. På läktaren kunde man dessutom se gamle målvakten Martin Andersson och Johan Nykvist. Martin har med ålderns rätt lagt av för gott(?). Tyvärr säger sig Johan bara vilja spela i B-laget framöver.
Han påstår också att han ska satsa på Triathlon! Vi får väl se.

Tumba öppnade bäst och gjorde matchens tre första mål. Sen kom de svartgula igång! Efter 10 minuter stod det 6-5, efter 20 11-7, efter 30 17-9.
Tumba gjorde alltså fler mål de första tio minuterna än under de sista tjugo! Då ska sägas att det inte bara berodde på gästernas bristande vilja eller klent skytte utan Hannes Hed gjorde en riktig högklassig match denna kväll med bl a flera straffräddningar och blev en skräck för gästerna.

Den andra halvleken blev måmässigt något jämnare. efter 40 minuters spel stod det 22-15, efyer 50 minuter 27-18 och till slut skrevs resultatet till 32-22! En riktigt skön start på den nya säsongen och i den nya serien.

Förutom Hannes i mål gjordes flera riktigt bra insatser med extra plus till Thomas Hagman och bröderna Pelle och Jonas Danielsson samt kantspelaren Stefan Sjöstedt. Som sagt: en lovande start, som ger förhoppningar om den fortsatta säsongen

Bappe

Tränaren Jeppe Mauritzson hoppas fortfarande på slutspel

Trots en lovande inledning med ett ledningsmål efter en knapp kvart, slutade det med en tung förlust i junorernas match mot Åtvidaberg. Gästerna vann främst på sin större tyngd och styrka, vilket syntes mest under våra anfall. Vi var med i spelet, men fick svårare i kampen. Fast visst syntes det att det var två lag med slutspelsambitioner!

De mest framträdande i hemmalaget var denna eftermiddag Viktor Ahlin i målet, Sebastian Hansen vänsterförsvarare och mittfältaren Eyasu Alenayehu men det var inte de individuella insatserna vi föll på utan mer gästernas organisation, vilja och fysiska styrka som vi inte klarade.

 

Tränaren Jeppe Mauritzson sade direkt efter matchen bl a följande:

- Det var en tung förlust, definitivt! Hade vi vunnit hade det sett riktigt bra ut men nu, i och med förlusten, blir det svårt att nå slutspel, men vi kan bli indragna i striden om fortsatt spel i Juniorallsvenskan. Men tar vi sex poäng i de återstående två matcherna så lever fortfarande drömmen om slutspel. Det är lite samma läge som inför avslutningsmatchern förra året.

 

Är det något du är besviken på efter dagens match?

- Det är alltid svårt att analysera en match direkt efter, men det är klart att flera av deras mål broro på att vi tappar organisationen i vårt försvarsspel. Det måste vi se på matchvideon och analysera mer. Men vi gör några missar i försvarsarbetet helt klart.

 

Från läktaren såg det mera ut som att de vann mer på sitt eget spel än på våra misstag.

- Det kan väl stämma, i alla fall delvis, men vi borde ändå inte släppt till så mycket bakåt, som vi faktiskt gjorde och lyckades inte heller att skapa så mycket i den sista tredjedelen på offensiv planhalva.

 

Det har varit en viss omsättning på spelare under säsongen. Blir det jobbigt?

- Nja, det kan jag inte säga precis... det är ju oftast spelare som vi valt att plocka in i laget, därför att vi sett något hos dem som vi tror ska tillföra laget något med de egenskaper vi sett hos dem. Sen kan det naturligtvis innebära att det behövs lite tid att spela ihop grabbarna, så vi får ut det vi vill ha.

 

Men målet är fortfarande slutspel i år?

- Självklart... det måste det vara!

 

Jeppe berättar också att hans roll nästa år inte är klar ännu men att diskussionen pågår. Fokus nu ligger dock helt på slutmatcherna i årets serie och förhoppningsvis ett SM-slutspel!

Bappe


Jörlanda visade vägen!

Avspark i semifinalen i Svenska cupen. Jag sitter i en bil med fyra timmars resa kvar till Stockholm. Sportradion ger en mycket mager och sporadisk information. Jonathan sitter dessbättre på Råsunda och skriver om matchen, men lyckas också att via SMS och i behövliga situationer genom telefonreferat ge oss i bilen en bild av vad som händer och i någon mån sker. Vi kastas mellan hopp, förtvivlan och så hopp igen! Och till sist total glädje.

Jörlanda då? Jo grannen till min svåger och svägerska har ett garage strax intill deras tomt. Bakom garaget finns en liten gräsplätt, där det finns plats för en bil. Grannen har satt upp en tämligen stor och tydlig skylt med dels ett AIK-märke och dessutom en varningstext: Parkering tillåten endast för äkta gnagare!

Det är natorligtvis så att den svenska landsbygden är full av gömda kuturminnen och
-yttringar.  Det gäller bara att hitta dem.

"Vi har fått en straff med bara sekunder kvar av förlängningen!" Det blir en tyst mental samling i bilen. Om Markus Jonsson kände den vet jag inte, men han gjorde det han alltid gör - sätter straffen rakt, enkelt och säkert. Jag missuppfattade honom förresten i en tidigare intervju, han hade inte missat en straff i en vinterlandskamp i USA, bara i en B-lagsmatch någon gång!

Bilen med garanterat äkta gnagare fortsätter mot Stockholm och jag tror att t o m solen strålar lite extra klar och lycklig.

Jörlanda, förresten, där bor också Svante Samuelssons pappa! Fast på en annan gata (jodå, det finns faktiskt fler).

Cupfinal om ungefär två månader. På Råsunda. Vi vinner finalen nu - för Jörlandas skull.

Bappe Bjuggren

Klar seger mot Sirius, Ulf Hallstensson: det ser lovande ut

Det tog bara en knapp minut innan AIK satte matchens första mål genom Emanuel Antener och 2-0 skulle komma redan efter 2.31 då Mats Carlsson satte bollen. Trean kom en knapp minut senare även då med Antener som målskytt. Fredrik Djurling avstod p gr a lätt skada spel i de två sista perioderna, men det ska inte vara någon större fara för hans del.

4-0 kom efter 3.01 i den andra perioden, målskytt Wilmer Viinamäki, assist Peter Fischerström. AIK drabbades strax därpå av en utvisning och efter 4.36 reducerade Sirius i numerärt överläge, 4-1. Det dröjde drygt fem minuter men efter 10.19 ökade Kim Nilsson ledningen till 5-1.
Under de följande minuterna var både Ron Sjöblom och Kim Nilsson nära att öka AIK:s ledning, men inget mål. Efter 15.16 blev det spel 4-4 efter en dubbelutvisning. Så var det dags för Alexander Egebrant att skjuta skarpt, 6-1 efter 16.24. Kim Nilsson frispelades men togs undan hårt och AIK fick ett straffslag 17.29. Kim tog det själv och satte den under målvakten, just som denne kastade sig, 7-1. Emanuel Antener var inte nöjd utan nätade ännu en gång, utan assist, 8-1 efter 19.39.

I den tredje perioden drog lagkaptenen Karl-Johan Nilsson på sig sin andra utvisning i matchen efter 2.08. När det bara återstod 18 sekunder av utvisningstiden reducerar Sirius åter, 8-2. Efter 6.06 kunde Kristoffer Svanemar öka den svartgula ledningen till 9-2. Efter några bar chanser för bägge lagen kan Sirius reducera igen, 9-3 efter 16.23. Vi skulle dock avsluta målskyttet i matchen efter 18.32 och det var återigen Stoffe Svanemar. Segersiffrorna blev alltså 10-3. Skott totalt: 29-11.

Ulf Hallstensson verkade nöjd efter matchen även om han inte tyckte att allt varit perfekt, så är vi ändå bra på väg.
10-3 idag, ni gör fler mål i årets träningsmatcher än förra året.

- Det kan ju vara en slump... mycket beror ju på hur matchbilden blir, vilket motstånd vi möter. Fast visst är det bra att de gillar att göra mål.

Är ni längre fram i år än förra året vid den här tiden?
- Det börjar ju synas att flera har kommit väl i gång och börjar komma i fas... sen har väl vi som andra lag några slow starters, men visst börjar det se bra ut. - Antener kommer allt mer fast det är en ny situation än han varit van vid och han får spela på lite andra ytor men han gör det fantastiskt bra. - Nu ska vi se till att bli lite noggrannare i spel med boll, vi blir lite onödigt slarviga ibland, men det finns också sekveser då vi spelar och jobbar som vi sagt att vi ska göra... men sen kommer sekvenser där vi spelar med för små marginaler, men det är ganska normalt i den här perioden av säsongen. Idag mötte vi ändå ett lag som i år spelar i SSL, men jag brukar säga att det inte är resultatet man ska se på utan helheten i spelet. Och visst, vi fick en del positiva svar.

Bappe

RSS 2.0