Vintern rasat...

Ja, så snabbt har väl vintern aldrig rasat undan förut! Fast man törs ju inte lita på att den inte försöker ta revansch och komma igen.
Fotbollen är i alla fall i gång. Över 4000 betalande på en match på Skytteholm. Mot IFK Mariehamn! Inte dåligt.

Spelet var fullt godkänt, även om avslutsträningen inte verkar ha kommit i gång ännu, men det finns fortfarande gott om tid innan allvaret börjar i slutet på mars.

Bojan Djordic och Jorge Anchén ser onekligen ut att ha kvaliteter som kan tillföra både AIK och Allsvenskan något sevärt. Det känns som om vi fått fler alternativ i truppen detta år. Pärtan Karlsson och Pierre Bengtsson borde också kunna vara med och konkurrera i truppen. Sen ska det också bli intressant att se hur tränarna väljer att formera laget i kommande träningsmatcher. Förhoppningsvis finns det utrymme för några oväntade (?) lösningar och försök.

Två ungdomar, som gjorde ett riktigt bra intryck under sina inhopp i andra halvlek var Kevin Walker och Sotte (Sotirios Papagionopoulos). Inte färdiga för allsvenskan i år(?) men några inhopp skulle inte vara dumt!

Det klagomål man hade efter Mariehamnsmatchen, var kanske ett lyxproblem. Vänsterkanten fick dominera helt under de första 45 minuterna. OK, det var Bojans och Gabis "fel" - och de var lýsande, men nog kan man använda även den andra kanten ibland! 
Det förändrades i den andra halvleken, mest tack vare Jorge Anchén.  Dagens bästa sydamerikan!

Ett lugnt och tryggt försvarsspel. Patrik Karlsson kom, lite orättvist, i skymundan för Bojans och Gabis uppvisningar. Han ska ha stor cred för sitt sätt att ytterligare stärka och trygga deras spelmässiga dominans i matchen.

CH jagne såg spännande ut. Han hann ite uträtta så mycket, men skapade ändå nyfikenhet och en viss förväntan. Wali Atta var småskadad efter juniorlandslagsspelet, men honom får vi förhoppningsvis se kommande lördag.

RSS 2.0