Wilton Figueiredo om VM

- För mig har Brasilien varit bäst hittills. Men jag gillar också Elfenbenskustens fotboll. Argentina har också ett bra lag. Det var mycket bra av Sverige att slå Paraguay med 1-0. Sverige har många starka spelare, riktigt starka fysiskt. Jag tor att Sverige kan slå England med ett mål, men det blir nog 2-2.
- Brasilien spelade inte riktigt bra i den första matchen. Lite bättre i den andra. Men det ska bli bättre för varje match.
- Ronaldo är min favoritspelare, han har inte lyckats riktigt ännu, men han blir bättre för varje match. Jag har alltid försökt att lära mig hans teknik med bollen, men det har inte lyckats ännu. Han är min favorit.
Derek Boateng var bra. Det var roligt. Min familj i Brasilien hejade på Ghana och berättase för alla att Boateng spelar med mig, deras son. Jag har tre favoritlag: Brasilien, Sverige och Ghana. Det var coolt med hans band runt armarna. Jag hoppas det går bra för honom-
- Allt känns bra nu....och vädret! 25-26 grader.... ojojoj.
- Jag trivs mycket bra. Vi har ett bra lag och många trevliga spelare. Och Stockholm är en jättefin stad.

Bernt Hulsker om VM

- Argentina har varit bra, även om de mötte ett väldigt dåligt Serbien. Elfenbenskusten har sett bra ut. Spanien var en positiv överraskning, de ser starka ut. De går nog långt, men knappast till final.
- Spelare vi borde ta till AIK? Vi har ju Derek Boateng - det räcker gott!

Mattias Moström om VM

- Ecuador har imponerat jättemycket på mig. Och så Schweiz. Det är väl de som har imponerat mest på mig annu.
- Favoritlag, förutom Sverige då, är Brasilien. Jag gillar deras spel. Men hittills har de inte imponerat. De kommer säkert att bli bättre och bättre.
- Valencia i Ecuador skulle jag inte ha något emot att se i AIK. Sen tycker jag att Elfenbenskustens defensiva mittfältare Cykora skulle platsa hos oss också. Men han är nog lite dyr.
- Sen gillar jag Ghana och Elfenbenskusten också, deras sätt att spela fotboll.
- Skönaste känslan är kanske stämningen på läktarna och när alla svenskar sjunger nationalsången.

Niklas Sandberg om VM

- Förutom Sverige då, har ajg inget specellt favoritlag. Det är mera kul att titta på fotboll på den nivån. Det finns så många riktigt bra spelare och bara det gör det kul att titta.
- Jag var faktiskt nere och kollade på Sverige-Trinidad, så det är det bästa i VM för mig hittills! Fast Dereks armband var stort också. Smart gjort!

Daniel Tjernström om VM

- Jag har inte sett allt.... hälften kanske. Jag har mest sett de sena matcherna.
- Det är väl inte någon speciell spelare jag har fastnat för. Det finns ju många bra, men de får lite konstiga roller ibland.
- Måste jag tippa en segrare, så säger jag Argentina. Fast jag vill förstås se Sverige vinna!
- Vackrast i VM hittills är Derek! Och armbanden förstås.

Nebojsa Novakovic om VM mm

-Argentina har imponerat mest hittills och Spanien , när de vände mot Tunisien. Brasilien kommer säkert att bli bättre och bättre, men har inte imponerat ännu. Sverige- England kommer nog att sluta 0-0 eller 1-1. För bägge lagen är det viktigaste att gå vidare.
- Den svenske spelare som har imponerat mest på mig är Kim Källström. Att komma in som han gjorde mot Paraguay och göra det så bra, det är starkt. Det är inte lätt att prestera med de förutsättningarna, när man vill så mycket. Han tillförde mycket och ökade också vår skottkraft.
- Alla som spelar i ett VM-lag är bra spelare. Så är det. Alla är inte världsstjärnor, men några dåliga spelare finns där inte!
- Sverige är mitt lag nu. Sverige - och Ghana. Det är nog många AIK-are som känner så nu. Sverige och Ghana. Jag känner också deras tränare och det är han som tar ut Derek Boateng. Jag hoppas att de också går vidare.
- Derek spelade det spel han spelar i AIK och jag tror han kan få mer speltid. Nu blev det på högerkanten, men nästa gång kan det bli centralt. Han kunde kanske vågat lite mer, men han hade säkert fått direktiv av tränaren att först och främst spela säkert och att ligga rätt.
- Trots att han hade det tungt och motgångar i AIK till att börja med, har han visat vilken spelare han ändå är och också kommit till VM. Det är stort.
- I AIK kör vi mycket uthållighet och styrka nu. Och bollteknik. Ja, Nenad är inte med längre, han fick lämna oss. Han var jättetrevlig och omtyckt i gänget, men vi kunde inte förlänga kontraktet.


Karlberg - i skuggan av VM

Det är ju så det är. Nästa allsvenska match är drygt fyra veckor avlägsen. Truppen är i träning, men just nu handlar det främst om fysik, teknik och bollträning.
Derek Boateng är naturligtvis frånvarande. Robert Johansson är småskadad och Dulee Johnson är inte heller här denna dag. Däremot är Bernt Hulsker igång och med i alla moment den här dagen.
Efter träningen passar jag på och pratar med ett antal personer i och kring truppen om bl a VM, men också om vilka länder och spelare som imponerat på just dem.
Deras svar och uppfattningar kommer att redovisas person för person.
(Intervjuerna gjordes några timmar innan Sverige-England)

Bappe

 

AIK-bloggen

81502-2


Från Solna centrums T-banestation..

till AIK:s kansli är det inte långt. Går man genom Solna centrum kan det ändå ta lite tid. I dag stötte jag på Göran Marklund, Daniel Hoch och Patrik Edgren från Innebandylaget, som stod och pratade med varandra. Hochen är hemma för att stanna, men var han ska spela är tydligen inte klart.
Marklund spelar ju i Assyriska och gör dessutom mål igen. Kul för honom. Edgar har en träning kvar, i morgon kväll, innan det är dags för en månads sommarledighet, innan höstsäsongen inleds.

Bappe

RSS 2.0