Matchens profil och andra röster efter Mullsjömatchen

Det blev en lång dags väg till match för alla de som ställde upp och på olika sätt bidrog till att göra AIK-dagen till både en fest och manifestation för stora och små besökare. Redan halv sju på morgonen började arrangörerna förbereda för den stora festen!

 

Ett antal ungdomsmatcher kunde man också se och det var svårt att inte imponeras av den återväxt som finns i den alltmer populära innebandyn.

 

Matchen blev, resultatmässigt, ganska ryckig. AIK vann den första perioden med 2-0. Redan efter 11 sekunders spel i den andra perioden blev det 3-0. Detta väckte Mullsjö, som reducerade till 3-1 efter drygt tio minuter. Strax därpå åkte hemmalaget på en dubbelutvisning! Mullsjö kunde inte slå hål på tremannaförsvaret, men 10 sekunder efter att vi blivit fulltaliga kom ännu ett Mullsjömål. 3-2! Under periodens sista 46 sekunder skulle Niklas Jihde med 2 mål, varav det sista på straff, fastställa 5-2 inför den sista perioden.

 

Jihde var nära att efter en dryg halv minuts spel i den tredje perioden öka ledningne via ett knackskott, men i stället skulle Mullsjö komma igen och reducera två gånger inom 2½ minuter.5-4 med knappt 12 minuter kvar.

 

Det skulle visa sig att Mullsjö givit allt, de orkade inte resa sig igen. Det blev i stället vi som avslutade med fyra härliga mål under matchens sista tio minuter.

 


Niklas Jihde var glad efter matchen. Han tippade ju 9-3 men det blev nu 9-4. Han hade kanske inte räknat med Alexander Egebrants bjudning till 5-4 efter drygt 8 minuter i den trdje periode. Egebrant gjorde i övrigt en utmärkt match och är förlåten för den enda missen.

Hans påstående att Andreas Fröberg skulle göra hattrick stämde inte, men faktum var att det var nära! Fröberg var vid tre tillfällen ensam framför Mullsjös mål, men målvakten lyckades varje gång komma åt bollen tillräckligt för att den skulle gå över eller utanför!

 

Nå Niklas tog sitt ansvar. Har man sagt 9 mål, så ska det så bli, även om man får göra fem själv!

Han tordes dock inte lova att det händer varje gång han utses till profil innan matchen, så han slipper bli "ständig profil".

Annars menade Niklas att det var en klar och rättvis seger, även om Mullsjö gjorde en bra match occh kämpade in i det sista. AIK spelade också bra under största delen av matchen tyckte Niklas. Den lilla svackan i den andra perioden var kortare än i de flesta tidigare matcherna under säsongen.

Mullsjö, menar Niklas, kan mycket väl klara av att hålla sig kvar i serien. De har en snabb och giftig offensiv, men har svårare att täppa till bakåt. Nu spelade de svartgula anfallen genomgående mycket bra denna kväll och höll ett bra tempo även vid och runt motståndarmålet.

 

I övrigt berömde han hela laget för kvällens insats, inte minst Wilmer Viinamäki, som fick spela i den tredje perioden och visade upp en härlig vilja, snabbhet och speluppfattning. Matchen var i princip avgjord då, men han hann visa att här har AIK ett framtidslöfte.

Att Niklas skulle få priset till matchens lirare i AIK var ingen högoddsare. Så blev det också.

Närmast väntar en landslagssamling inför VM och han ser naturligtvis fram emot det och tycker det känns tryggt med hela "sin" femma i truppen.

 

Patrik Jansson som gjorde en ny utmärkt insats i målet, var ändå lite självkritisk efter matchen och tyckte att ett eller två mål borde han kunnat ta. Men det är inte lätt när ett skott touchar någon på vä mot mål och ändrar riktning. Han gjorde dessutom ett snyggt ingripande med kropp och ben i ett läge när han inte fick använda händerna!

AIK:s övriga mål gjordes av Kim Nilsson, Karl-Johan Nilsson och Peter Fischerström. Blir det bara 8? Ja, 1-0-målet bokfördes som självmål!

 

En lång dags färd mot ett lyckligt slut. Den övervägande delen av publiken på 1127 personer verkade instämma!

 

Bappe


Grattis Mange, Chrille och Sotte!

Tre av de spelare som 2007 hörde till de tongivande i det lag som tog SM för juniorer i AIK har tagits ut till U18-landslaget (f -90). Alla tre har spelat i Väsby under 2008 men också tidvis varit utlånade till andra samarbetsklubbar. Kul att de tre, Christoffer Eriksson, Magnus Eriksson och Sotirios Papagiannopoulos, tillsammans får spela för Sverige.

Viktor Lundberg då, kanske någon undrar. Jodå han är bofast i landslaget, men har är året yngre, född 1991.
Som jag skrivit tidigare, framtiden kommer allt närmare.

Matchens profil - Niklas Jihde inför AIK-dagen i Solnahallen 23/11



Niklas Jihde kändes given som profil. En av de få spelare i laget, som borde veta var Mullsjö ligger men också behärskar spåket. Niklas håller med mig men tror inte att Mullsjö ligger i Småland!

Hur känns det så här långt in i säsongen?
- Det känns faktiskt riktigt bra, även om spelet inte alltid funkat till 100%. Det ser lite konstigt ut i tabellen, men vi har ju spelat färre matcher än de flesta andra lagen. Vinner vi hängmatcherna så har vi ett helt annat läge. Sen känns det förstås jättebra att ha klarat det första målet för säsongen - Europaguldet!
- Det är ju rätt många unga spelare som successivt kommit in i laget och det känns riktigt bra. De tar ju för sig rejält också och bidrar både på och utanför banan. De tar för sig också iomklädningsrummet.
- Även för etablerade spelare, som Kim Nilsson t ex, är det mycket se och lära till en början. Vi har ett spel som är olikt de flesta andras och det måste få ta tid att komma in i det. Flera av de nya kom från lag, där de fick mycket speltid, spelade i box- och powerplay och här är det ett annat läge.
- Man kan ju se att det inte är en spelare från AIK som toppar poängligan utan våra poäng görs av fler spelare än i stort sett alla andra lag. Sen blir det ju alltid skador och sjukdomar under en lång säsong, som senast när Stoffe Svanemar gick in i stället för Karl-Johan Nilsson efter hans huvusskada. Spelet blev inte lidande på det. Och jag tror han lärde sig en del av att gå in i en femma med fyra VM-spelare.

Såvitt jag kunnat se har AIK aldrig slagit Mullsjö (inte förlorat heller), har du mött dem någon gång?
- Ja, faktiskt! När jag flyttade till Schweiz avslutade vi försäsongsträningen med ett träningsläger i Mullsjö! Men det är nog enda gången jag varit där eller mött dem.  Vi mötte dem i en match. Mullsjö har väl alltid varit ett division-1-lag och jag hade nog inte trott att jag skulle få möta dem i en seriematch. De har ju börjat riktigt bra, verkar inte rädda av sig utan kör på med friskt mod. Jag tror att det kan bli en riktigt kul match för publiken. Hoppas nu att det blir en stor publik. Det är helt grymt att spela i Solnahallen, när det är mycket folk och man känner stödet och entusiasmen.

Niklas pratar med stor entusiasm om förra årets AIK-dag. Han ser verkligen fram mot att på nytt träffa unga och entusiastiska fans och innebandyspelare. Han är också klart missnöjd med förlusten mot Storvreta.

Hälsoläget i truppen?
- Det finns några småskador.. bl a har Djurling lite känning, men alla ska nog kunna spela. Sen ska vi ju vara med en del på AIK-dagen och det ska bli jättekul, det var det förra året. De unga är så väldigt intresserade och engagerade och frågar varför vi spelar så vid dom och dom tillfällena.
- Sen måste jag framhålla målvakterna. Vi har ju i två år i rad haft en finsk toppmålvakt tillsammans med Linus. Nu har vi Linus och Patrik och målvaktsspelet har varit fantstiskt bra. De var ju många som var oroliga före säsongsstarten, men det är helt onödigt. De har verkligen varit bra. Du vinner inte Europacupen utan två bra målvakter. Men så var nog Linus den som var allra gladast efter segern i finalen!
- Sen har Fröbergs come-back också betytt mycket för laget med hans AIK-hjärta och viljestyrka.

Hur går det mot Mullsjö på söndag då?
- De har ett tekniskt och spelskickligt lag, men är bättre offensivt än defensivt. Vi vinner med 9-3. Två tuffa perioder och sen drar vi ifrån. Fröberg gör hat-trick!

Tack Niklas. Vi ses efter söndagsmatchen! Och du hade nog rätt, Mullsjö lär ligga i Västergötland.

Bappe Bjuggren

Kalendarium AIK nov/dec -08

Jag har fått flera mail från gnagare som tycker det är svårt att hitta rätt när det gäller AIK;s matcher i de olika sporterna.
Jag har sammanställt aktuellt schema (mest hemmamatcher, men också bortamatcher inom "SL-avstånd") i de sporter som pågår. Hemmamatcher i fet stil.

Innebandy Herr
Sön     23/11     17:00     Hide-a-lite Mullsjö     Solnahallen                  
(Mån     1/12     19:00     Caperio/Täby     Tibblehallen)                      
Sön     21/12     17:00     Pixbo Wallenstam     Solnahallen            
Sön     28/12     17:00     Västerås IB     Solnahallen


Innebandy Dam
08-11-23  11.00 AIK IBF - IBK Handen Solnahallen
(08-11-29  12.15    Duvbo IK - AIK IBF    Hallonbergshallen)  
(08-12-06  12.15    Farsta IBK - AIK IBF   Farstahallen)   
08-12-20  13.15    AIK IBF - Tyresö/Tr.   Råstapark
Bandy Herr
Sön    23/11    13.15    Uppsala BoIS     Bergshamra IP         
(Lör    29/11    13.15    Spillersboda IF     Norrtälje IP)        
Ons    3/12    19.00    Norrtelje BF     Bergshamra IP        
Sön    14/12    13.15    SBBK     Bergshamra IP            
Fre    26/12     13.15    Djurgårdens IF/BF     Bergshamra IP        

Bandy Dam
Lör    29/11    13.15    Edsbyns IF     Bergshamra IP         
Lör    27/12    13.15    Jönköping Bandy IF     Bergshamra IP    

Handboll Herr
Sön     7/12     12.00     Handens SK     Solnahallen
   
(Sön     14/12     10.00     HF Lidingölaget     Gångsätrahallen)    
Ons     17/12     21.00     Carl Lamm HF     Solnahallen

Handboll Dam div 2
Sön    7/12    14.00    RP IF     Solnahallen
   
(Lör    13/12    15.00    Huddinge HK     Huddingehallen)    
   
Handboll Dam div 3 (Väntorp/AIK)
12-07 10:00     Solnahallen     Väntorp/AIK-HK 71

(12-16 20:15     Viksjö Sporthall     Jakobsbergs GoIF-Lidingö SK V/AIK)

Ishockey Herr
Ons     26/11    19.00    Huddinge IK                 Hovet        
Ons       3/12    19.00    IF Troja/Ljungby     Hovet        
Fre        5/12    19.00    Nybro Vikings IF     Hovet        
Sön     14/12    16.00    IK Oskarshamn                 Hovet        
Ons     17/12    19.00    IF Malmö Redhawks     Hovet        
Mån    29/12    19.00    VIK Västerås HK     Hovet


Ishockey Dam
Sön    23/11    17.00    Brynäs IF     Ritorp         
Tis      25/11    19.00    Segeltorps IF     Ritorp        
Tis        2/12    19.00    MODO Hockey     Ritorp


Bappe

Sen kväll i stressig vecka

Hockeylaget går fantstiskt bra nu. Jättekul tycker även jag som aldig går på hockey. Naturligtvis läser jag om matcherna och håller tummarna. Men någon bollsport är det inte! Bandy ska jag försöka hinna se något i vinter, om det blir tid över... Dessvärre blir det sällan det.

Såg att intervjuerna inför AIK-dagen kommit upp på hemsidan. Fast Ricard Norman plockades bort och en del annat. Ni har hela texten på bloggen. Jag antar att den blev för lång för hemsidan. Det är bl a därför jag har bloggen också.

Att Thorsten "togs hem" var ingen överraskning, men glädjande. Jag tror han blir en stor och glad överraskning nästa år. Välkommen också till Martin Mutumba. Han har tidvis varit riktigt bra i Väsby i år. Har mognat både som spelare och person, men kan också emellanåt försvinna i matchbilden. Påminner humörmässigt om Mats Rubarth, med en bra start kan det bli lysande, men bringas han ur humör, blir det tufft. En mycket sevärd spelare i sina goda stunder!

Bappe

Röster inför AIK-dagen nu på söndag

Det var träning på måndagskvällen i B-hallen. Någon enstaka spelare saknades, Storvretaförlusten hade inte skakat om spelarna eller deras självförtroende. Till och med Lasse Granquist menade "nån gång måste vi förlora, så det var helt okej".

Förutom laget pågick möten inför AIK-dagen som arrangeras för andra året nu på söndag. Inför denna trevliga manifestation pratade jag med tre av de viktiga och tunga arrangörerna:
Jessica Carlsson, projektledare inför AIK-dagen, Juha Tammerström, ungdomsansvarig i AIK Innebandy, och Ricard Norman, skadad och därför "ansvarig spelare" på söndag.

Jessica, föddes i Sundbyberg och blev av naturliga skäl AIK-are som mycket ung. Åtmionstone de senaste sju åren har hon varit engagerad på ledarsidan i innebandysektionen. Hennes son spelar i pojkar -95 och Jessica har varit lagledare för dem i 5-6 år, har suttit i ungdomskommittén ungefär lika länge och jobbar också i samband med A-lagets matcher i Solnahallen. Hon bor numera i Solna och var aktiv simmerska i yngre dar.

Ricard är ju ett känt namn i AIK Innebandy. A-lagsspelare, när han inte är på långresa på södra halvklotet eller långtidsskadad. Han har inte så mycket att säga under frågorna 2 och 3, vilket är ganska naturligt. Hans olyckliga skada gör ändå att han kommer att kunna vara aktiv under dagen på ett annat sätt än lagkamraterna, som ju har en mseriematch kl 17.

Juha är som sagt ansvarig för ungdomsverksamheten och har varit med i många år och är också tränare för ungdomar. Många unga spelare och föräldrar käner eller känner till honom.


Vad hoppas ni på inför AIK-dagen?

Jessica:
- Vi hoppas att vi ska kunna samla AIK-are i alla åldrar. Första året var det främst för de yngre, men nu vill vi se AIK-are i alla åldrar här och gärna från andra sektioner också. Oavsett om man spelar/är aktiv inom innebandyn är man välkommen och ska säkert kunna trivas i Solnahallen på söndag.
- Jag har haft kontakt med en styrelseledamot i handbollssektionen och han verkar mycket intresserad och förhoppningvis kommer det besökare också från dem.
- Jag hoppas att många kommer på söndag och har kul, trivs och känner en glädje och stolthet över vara en del av AIK! Förhoppningen är att alla ska känna sig hemma och uppleva något som är kul just för dem.

Ricard:
- Jag tror att det kan betyda mycket inte minst för de yngsta och övriga ungdomar. Det är ju jättekul om man kan träffas och ha kul tillsammans vare sig man är helt ny inom innebandyn eller spelar i A-laget. Och också känna att man är en del av samma klubb. Får de yngre naturliga förebilder, gör det kanske att de vill fortsätta med innebandyn och har ett mål att kämpa mot. Sen tror jag att det också stärker lagkänslan - vilket är något stort, ja, nästan heligt i AIK. Det är ju tillsammans vi skapar lagkänsla. Själv ser jag dessutom fram emot den här dagen för att jag i veckan fått veta att jag förmodligen ska få pröva på det nya bordsinnebandyspelet som någon gjort en prototyp för. Det ser jag fram emot! Skadan gör att jag har blivit vår "lekledare" och får gå alla slags jippon och arrangemang.
- Visst skulle det vara kul att få med handbollssektionen i framtiden. Vi skulle kunna spela en match mot varandra, en halvlek handboll och en innebandy! Sen tycker jag att det är bra om man prövar olika sporter i yngre år, så man hittar något man verkligen gillar för när man bli sådär 14-15, blir man ju tvungen att välja.

Juha:
- Som ungdomsansvarig vill jag naturligtvis få ihop hela föreningen, att alla ska känna att det finns en plats för dem, skapa en vi-känsla. Det är ju så att även om du spelar i AIK, så är det mest de egna lagkamraterna du ser och känner. Man tränar och spelar i olika hallar, på olika tider. Därför är allt som kan stärka både vi- och klubbkänslan något positivt.
- Sen hoppas jag att fler kommer tidigare och stannar eller går och kommer tillbaka. Förra året var det många som kom ganska sent, så det var nästan lite öde. Nu hoppas att jag att fotograferingen ska göra att fler kommer tidigare. Förra året var ju första gången och vi lärde oss mycket och vet mer hur vi ska planera och för vad.
- Jag tycker också att det skulle vara skojigt om handbollen också ville vara med. Vi lärde oss mycket förra året, men till nästa år kan manju se om de är intresserade.

Hur många är det som är involverade i planeringen?

Jessica:
- Det är ännu fler i år och totalt tror jag att det rör sig om 60-65 personer, som på olika sätt och i olika hög grad deltar i och inför söndagens aktiviteter. På söndag kommer vi att jobba från sju på morgonen och sluta först när A-lagsmatchen är slut. Så det blir en läng dag, runt halv åtta-åttatiden är det kanske klart. De som jobbar med arrangemanget kommer från alla åldrar och det är ju jätteroligt.

Juha:
- Jag har inte hunnit vara med så mycket på planeringsmötema, så jag vet inte så där exakt.
Men allt verkar fungera och det kommer säkert att bli bra. Jag tror att det kommer att bli bådebra och lyckat. Vi lärde oss mycket i fjol och vi fick ett oerhört positivt gensvar. Många, både spelare, ledare, föräldrar, anhöriga och besökare vaar väldigt nöjda och tyckte det var riktigt bra arrangerat. Jag tror att det gör att det blir ännu fler besökare i år och att de kommer med inställningen att nu ska vi ha en riktigt kul dag tillsammans.
- I de lag som har hemmamatch på söndag är det en fantstisk känsla att få spela på samma ställe och med samma inramning, som A-laget. Det tycker de är riktigt kul! Jag har en match som ledare här och sen ska jag döma en match också!



Ungdomsverksamheten i AIK Innebandy växer ju stadigt. Hur stor är den i dag ungefär?

Jessica:
- Det vet nog Juha bäst, men det är en stor verksamhet. Vad man önskar är att det fanns fler flicklag och också fler ungdomslag. Men det finns flera klubbar på hög nivå i Solna och det är hård konkurrens on de träningslokaler som finns. Kunde vi bara få mer halltider och träningstillfällen skulle vi kunna utöka med ett antal lag i olika åldrar för både tjejer och grabbar. Sen måste jag berömma alla de föräldrar eller syskaon och anhöriga, som ställer upp för de unga, skjutsar de till och från matcher och träningar, hjälper till vid och kring matcher och träningar. Det finns ett härligt engagemang hos väldigt många, som gör att det är så roligt att "slita" med allt kring matcher och träningar. De förtjänar och borde få mycket mer uppmärksamhet och det hinner man alltför sällan ge dem.

Juha:
- 200... ja idag är det nog 220 aktiva i ungdomsinnebandyn. Det är ganska konstant och hallbristen gör attt vi inte kan öka. Vi kan inte ta emot fler, trots att det skulle kunna gå. Efterfrågan bland de unga är riktigt stor. Nu kan vi inte erbjuda något för dem som är födda efter -01.

Målsättningen med AIK-dagen?

Jessica:
- Att visa att vi uppskattar alla AIK-are som på olika sätt visar sin glädje och kärlek till klubben och vad den gör. Vi hoppas att alla kommer att känna glädje och gemenskap och att man tar det till och med sig. Man ska kunna känna gemenskap från Innebamdyskolan till A-laget. Det är tillsammans vi kan bygga och stärka den förening, som vi alla är en del av. Sen kommer de som gillar innebandy att kunna se en massa matcher under dagen med de yngsta och upp till A-laget sist under dan.

Ricard:
- Jag hoppas att alla som varit här ska gå hem nöjda och glada och känna att de har upplevt något kul, en gemenskap i klubben, helt enkelt. Jag har ju ingen stenkoll på vad som kommer att hända under dagen. En dag som ger deltagarna lite ljus och glädje i höstmörkret.

Juha:
- Framförallt hoppas jag att alla ska trivas. Att alla ska få känna den familjära känsla, som vi försöker åstadkomma. Däremot är det inte så förvbaskat viktigt att vi vinner alla våra matcher, fast det vore roligt om vi gör bra ifrån oss på planen också. Vad jag hoppas är att de som kommer efteråt ska tänka, och kanske säga: jäklar vilken kul dag det var!

Som en sista hälsning från arrangörerna hälsar Juha till alla sportintresserade ungdomar att de är intresserade av att testa innebandysporten, så ska de höra av sig. Det finns några luckor att fylla i lag i flera åldersgrupper. Man behöver inte kunna spela innan, men vill kanske testa om det vore nåt, I så fall kan de maila mig [email protected]. De är välkomna.

OK. alla gnagare, på söndag ses vi i Solnahallen!

Bappe Bjuggren

Bra spel första 10 och sista 20 räckte till klar seger

AIK:s herrar mötte Gauthiod  i en match, där segraren skulle kunna ta ledningen i serien. AIK startade också i ett högt tempo och ledde efter drygt 3 spelade minuter med 4-0, innan Gauthiod kunde reducera två gånger. AIK gjorde i sin tur åter fyra raka, så att ställningen efter 10 spelade minuter var 8-2 till hemmalaget.

Sen tog de svartgula ledigt i en halvtimme, halvtidspausen oräknad! 8-2 efter 10 min, blev 10-4 efter 20. 11-6 efter 25 och 12-11 i halvtid!
Inte så att AIK verkade tröttkörda, men spelet blev lite fladdrigt, lekfullt och oskärpt. Dessutom fick Hannes Hed som spelat lysande den första dryga kvarten klart sämre stöd av uteförsvaret och tvangs släppa in några onödiga pytsar.

Lite oroligt kändes det inför den andra halvleken, som började ganska avvaktande från bägge håll. Under de första 10 minuterna var det mest ställningskrig och med 20 minuter kvar, var ställningen jämn, 15-15!

Då vaknade hemmalaget, samtidigt som Gauthiod såg allt tröttare ut. De närmaste fem minuterna vann vi med 5-1, totalt 20-16, som skulle bli 27-18 med bara 5 minuters speltid kvar. Matchen var självklart vunnen. De två mål som skulle göras i sluskedet kom bägge från gästerna. 27-20 är ett väl godkänt resultat i en match i den absoluta serietoppen.

Priset till matchens lirare i AIK gick till Nykan, Johan Nykvist, helt rättvist.
Annars såg spelet riktigt bra ut, sånär som på den halvtimme, då man valde att öva passnings- och dribblingsvarianter i stället för att gå på avslut. Samtidigt är det ju ett styrkebesked att det mot en av toppkonkurrenterna ändå ger en odiskutabel seger!

Nykan blev också, delvis tack vare sina fina straffar, bäste svartgula målskytt med 7 mål. Pelle Karlsson satte 5, March Kusmin 4, Tomas Hagman, Johan Petrén och Dan Keto 3 samt Martin Loman och Richard Larsson1 var.

Laget spelar i sina bästa stunder en snabb, rörlig och riktigt kul handboll. Att de sen tappar lite av detta, när de skaffat sig en stor ledning, må vara dem förlåtet. Sevärt är det, inte minst med tanke på att det är division 3- spel man ser. Det är svårt att tro att i inte ska vara med i den fortsatta toppstriden. Truppen är dock lite tunn antalsmässigt, så skador vore skönt att slippa. Annars kan det bli bekymmersamt.

Bappe

Uddamålsförlust mot Järnvägen

AIK:s damer förlorade matchen i division 2 mellersta södra mot Järnvägen med 20–21 efter 9–13 i paus. AIK gjorde en bra andra halvlek och i slutet hade man 20–21 och bollen men lyckades inte kvittera.


Matchen var till en början jämn och lagen följdes åt till 5–5 efter tio minuter. AIK hade då framgång med sina uppspel Sofia Thörewik kunde två gånger avsluta med skott i mål efter uppbackning innan motståndarförsvaret hade kommit i ordning. Därefter drog Järnvägen sakta men säkert ifrån. AIK-tjejerna körde fast i anfallsspelet och blev straffade med kontringar och snabba uppspel. Hemspringet var inte av bästa märke vilket gjorde att Järnvägen även kunde komma till bra lägen i andra fasen av kontringarna. Försvaret fick heller ingen riktig träff på skyttarna som flera gånger kunde prickskjuta i kryssen. 5–5 blev 5–9 och fyramålsunderläget höll sig till pausvilan då det stod 9–13.

Av AIK:s nio mål i första halvlek var sex straffar som säkert sattes av Emelie Ahlin-Andersson. Många av straffarna kom efter genombrottsförsök av Ida Sarström. Hon gjorde också ett mål själv. Något skytte i uppställt spel hade man svårt att få lägen för.

I andra halvlek blev det mesta bättre i AIK. I anfallsspelet tog fler tejer än Ida Sarström initiativ, särskilt då Emelie Ahlin. Bakåt blev det också bättre bland annat på grund av att man spelade med en offensiv försvarare. Det gjorde att motståndarna stressade bort fler bollar. AIK närmade sig också i målprotokollet. 9–13 blev 11–13. Därefter hade AIK en stark period och gick upp till 15–15. 16–16 efter halva andra halvlek stod sig sedan i flera minuter fram tills Järnvägen tog time out efter 19 minuter. Därefter gjorde man tre mål i rad. Sofia Thörewik sköt sedan 17–19 och Mari Sveen kontrade in 18–19. Järnvägen stack emellan med ett mål innan Åsa Berndtsson gjorde sitt enda mål för dagen till 19–20 efter en fin diagonalpassning genom målgården av Sofia Thörewik. Kvällen förstördes dock av Järnvägens bästa målskytt, Elin Rydberg, med ett distansskott, ett av många som satt i nättaket. Sen hjälpte det inte att Ida Sarström kämpade in 20–21 på egen hand, något mer mål fick inte AIK in trots tre minuter kvar och ett timeout-snack. Resultatet stod sig.

Men det var inte på den andra halvleken AIK förlorade.

–Hemspringet i första halvlek kan vi inte vara nöjda med, sa också tränare Erik Hammarberg efter matchen.

Han var naturligtvis besviken över uddamålsnederlaget och att man inte mäktat med att vinna på hemmaplan mot ett lag i samma region av tabellen som AIK.

Nu blev det inte så men spelet borde bli bättre allteftersom. Man såg tydligt i timingen i anfallsspelet att laget inte hunnit träna ihop så länge, många av spelarna har kommit till under säsongen.


AIK-Järnvägen 20–21 (9–13)

AIK: Emelie Ahlin-Andersson 8, Ida Sarström 4, Sofia Thörewik 4, Åsa Berndtsson 1, Elin Economou-Olsson 1, Mari Sveen 1, Lisa Selberg 1.

Järnvägen: Elin Rydberg 5, Susanne Santana 4, Erica Adolfsson 3, Jenny Lindh 2, Ida Ryttmäster 2. Frida Berglund 1, Pernilla Larsson 1,Linnea Persson 1, Anna Karlsson 1, Sandra Adolfsson 1.

Domare: Daniel Asmund och Bo Christoffersson.


AIK: 7 straffar, 6 kontringar/andra fas. Uppställt spel: 2 genombrott, 2 distansskott, 2 kantskott, 1 linjeskott.

Järnvägen: 7 kontringar/andra fas. Uppställt spel: 1 genombrott, 9 distansskott, 3 kantskott, 1 linjeskott.

 

Anders Lindén


Mycket svartgult snack just nu

Vare sig jag är i Solna centrum eller sitter i Solnahallen och tittar på Solna Baskets träning i väntan på AIK Innebandy, så nog blir det samtal om AIK. Inte bara fotboll, men klart mest det.

Långvariga och trogna fans, Stefan Söderberg ("Hatten") och en telefonförsäljare från Malmö bl a! Den sistnämnde, trogen Iff-Iff-are konstaterade, sen vi av någon anledning hamnat i fotbollsvärlden i försäljningssamtalet (och fortsatt i c:a 20 minuter!) att "ni AIK:are måste ju vara bekymrade, men vi Iff-Iff-are måste ju gråta".

Så är det ju med lagsporter på hög nivå, de engagerar, skapar känslor och förväntningar. Jag förstod att malmöbon ändå tyckte att vi var lyckligt lottade! Det händer ändå något.
Han hade också (den inte helt felaktiga?) uppfattningen att det i Sverige finns tre storklubbar AIK, IFK Göteborg och Malmö FF (skrivet i bokstadsordning inte nödvändigtvis i prioritets-dito). (Djurgården jämförde han med IFK Malmö, som tydligen lever ännu och har "tagits över" av MFF)

Trots allt rabalder och stök, är det ändå uppenbart att alla trogna fans inte är missnöjda med förändringarna som görs. Alla, ung som gammal, pro eller anti, tycker däremot att det kunde/borde ha skötts på ett betydligt bättre sätt. Även positiva förändringar måste presenteras på ett tydligt, planerat och samlat sätt. Inte minst för att undvika missförstånd och oro.

Jag hälsar, som tidigare sagts, Micke Stahre välkommen och hoppas han också tar med sig några nuvarande Väsbyspelare. Han vet säkert vilka jag tänker på. Själv kan han ju ha delvis andra tankar. Jag beklagar samtidigt att vi så lätt avpolleterar Rikard Norling, och som en följd av det Nesjo. I en stor och högtsiktande klubb borde det finnas utrymme för den typ av kunskap och inte minst hjärta som dessa bägge besitter.

Nu är det som det är. En erfaren svartgul profil, som Tjerna, får väl berätta för de yngre och nyare hur det var under milleniets första fyra år, då sju tränare (om jag räknat rätt i röran) kom och gick.
Så -visst- det går ändå framåt. Tålamod är en svår konst att tillägna sig,

Det kommer ett nytt år, en ny allsvenska. En nyledning tar vid. Vi på läktaren är i stort desamma. Jag hoppas vi är många, att vi har tålamod och jag tror inte att spelet och poängen ska lida av den turbulenta avslutningen 2008.

Bappe

Röster från Solnahallen v 46

Kvällen efter Helsingborgsmatchen, kvällen före Storvretamatchen i Uppsala. Det är tätt mellan matcherna.
Rösterna den här kvällen var också något färre, skador, blessyrer och arbete kommer ibland in och decimerar skara.

Nu gjorde det inte så mycket, detvar mycket återhämntningsträning, tempoövningar och skott- och passningsövningar som gällde.
Humöret var bra, inställningen också och visst märktes en viss tacksamhet för at kvällens övningar inte blev plågsamt hårda.

Den första jag stötte på var Stoffe Svanemar, som fick gå in i förstaformationen efter Karl-Johan Nilssons skada. Han var nöjd med spelet, även om det var en lite ovan roll. De är två olika spelartyper. Men Stoffe har rätt, han klarade rollen utmärkt. Annars pratade vi mest fotboll i dessa förändringstider!

Niclas Ånmark frågade om jag sett hans tjusiga mål. Dagt med ironi i rösten. Jag såg det, men kunde inte från min plats se hur det faktiskt gick till.  Niclas sa att det egentligen var en passning till MC, som målvaktens ben styrde in i kassen. Alla sätt är ju bra... Det är målen som räknas, inte hur de görs.

Kim Nilsson gjorde en bra match - och ett mål. Så det blev ett lite längre samtal med honom.

Kim debuterade förra året i Superligan med Färjestaden. Han bodde också i föräldrahemmet på Öland fram till Stockholmsflytten.

Har du hunnit acklimatisera dig i Stockholm?
- Ja, det har jag faktiskt gjort... kommit in i det bra! Både det sociala livet och kompisar fungerar utmärkt. Även i spelet känner jag mig hemmastadd. Även om det kändes ovant i början.
- I Färjestaden spelade vi genomgående med två femmor, här kör vi mycket på tre. Där spelade vi också ganska ofta man mot man, kombinerat med zon, då. Jag sliter inte lika mycket i AIK, men det är två olika spelsätt. Och ska jag vara ärlig och så känns det bättre att spela som jag gör idag. Jag får på ett helt annat sätt kombinera, gå ner och hämta boll och så.
- Det var ju mycket större press på en i Färjestaden. Här finns det bl a 5 landslagsspelare, det fanns inte där. Där blev det ju automatiskt mycket mer speltid, både i box- och powerplay, ja på banan helt enkelt.

Du har ändå snabbt kommit in i det nya spelsättet:
- Ja, men vi får det tydligt förklarat av tränarna och det känns väldigt bra, tycker jag. Vi vet vad och hur vi ska agera i de flesta situationer. Vi vet vad vi ska göra i de flesta situationer, fast är man trött, så kan det bli fel ändå.

Som ölänning är du knappast född svart-gul. Varför blev det AIK?
- Jag bestämde mig ganska tidigt, när de hörde av sig. När de hörde av sig, gjorde de det på ett mycket bra och proffsigt sätt och levde sen också upp till det, när det blev dags. Det var inte bara snack utan de utförde det också. Så jag ser AIK, som en väldigt seriös klubb och dessutom rolig att spela för.
- Dessutom trivs jag i Stockholm och har faktiskt en stor del av släkten här plus några kompisar, förutom de i laget.
- Jag har varit här många gånger och vet hur det fungerar.

Vi pratar lite om den nyuttagna VM-truppen också. Kim har förhoppningar om VM-spel så småningom förstås. Han tror kanske att det blir lättare i ett riktigt bra lag, förutsatt att man själv verkligen visar att man vill och att man kan. Det är dock närmare mål som gäller. EC-guld har han nu, men SM-guld lockar förstås.

Blev du innebandyspelare från början?
- Nja, först var det fotboll och det hängde med hela tiden tills jag var runt16. Pappa spelade i Kalmar FF, så det var väl naturligt. Att jag som ung kom med i A-laget och också i U19-landslaget gjorde det ju lättare att välja.

Helsingborgsmatchen i går då. Vad tycker du?
- Vad ska man säga? Tre poäng är så klart jätteskönt och det skulle vi ju ha...  men jag vet ju att jag kan mycket bättre, och vi som lag också, än vi visade i går. Men nu gäller det att bara fokusera på matchen i morgon.

AIK har ju ett ganska ungt lag nu - fördel eller nackdel?
- Jag tror inte det är någon nackdel, oavsett ålder så finns det mycket rutin i laget och det känns ju bra och behövs i jobbiga matcher och situationer. Förra året. i Färjestaden, så skanade det. Här finns många vinnarskallar som kan och törs gå in och ta tag i det, när det behövs.

Europacupen var en stor och härlig upplevelse för Kim. Han pratar med stor glädje och stolthet om lagets spel och insats där.
Kim är samlad, glad och öppen, när han intervjuas. Han tar in varje fråga och svarar klart och tydligt, även när han blir entusiastisk eller fundersam. Det är bara att lyckönska AIK till hans val av klubb och honom i det fortsatta spelet.

Bappe

Röster efter en knapp men klar seger mot Helsingborg

Ett otal chanser för bägge lagen, om än klart flest för AIK, gav till sist slutresultatet 4-2 (2-0. 1-2, 1-0).

Kan tyckas magert måhända, men två riktigt bra målvaktsinsatser höll siffrorna nere. Helsingborgs Mathias Andersson gjorde bl a fyra reflexräddningar vid frilägen, där man nästan börjat jubla för mål!

12.10 in i andra perioden hände något tråkigt, som gjorde att matchen aldrig riktigt kom igång igen - Karl-Johan Nilsson snubblade. i kamp om bollen, via sargen in i det draperidolda handbollsmålet(?). Han fick sedan med täckt huvud ledas av banan för vidaretransport till sjukhus. Han var tillbaka, iförd vit turban, strax efter matchslut och berättade att han fått sy ett jack i huvudet, men attt det inte förelåg någon hjärnskakning, vilket man naturligtvis fruktat.

Efter den sedvanliga segersången ("Å vi e AIK..." som sjöngs som vore den en 45-varvare spelad på 78) kom spelarna ner i friidrottshallen för sedvanlig nedvarvning. De valde att springa mot de friidrottstjejer, som också använde löparbanan. Möjligen för att slippa varvas. Tjejerna höll inte på med nedvarvning....


"Tian" ställde upp för en snabb tränarkommentar.

- En vinst är alltid en vinst. Den första perioden tycker jag vi är bra. Sen tappar vi fokus en del efter skadan i andra perioden och Helsingborg har sina specialister och gör två Zorromål som de är bra på.
- De krigar väldigt tappert tycker jag... jobbar oerhört hårt.
- Men till slut, i sista perioden, visar vi ändå vem som bestämmer på banan. När vi tog tag i taktpinnen igen, kändes det säkert.

Fram till och med 3-1 såg det lugnt och säkert ut, men sen...?

-Ja, vi tappade lite fokus, men jag vill inte skylla på det. Men som sagt, i tredje perioden styrde vi upp det och segern kändes ändå säker.

Tian har rätt. Mellan ungefär den 29:e och 40:e minuten tappade vi fokus och position ganska mycket. Karl-Johans huvudskada efter 32 minuter gjorde det inte bättre. Kanske var det rapporten om att det var en ren köttskada, som hjälpte oss att hitta fokus igen.


Många spelare gjorde en bra och helgjuten insats. Själv imponerades jag åter av Ron Sjöbloms backspel, som gör att han får större utbyte av sin snabbhet bl a och neftersom han utsågs till matchens lirare i AIK & i Helsingborg blev det också helt rätt när målvakten fick priset.

Så det blev ett snack med Ron också.

Matchens lirare - var det verkligen välförtjänt?
- Jaaa.. jag tycker nog det gick ganska bra idag... i alla fall i två perioder, den andra och tredje. I första tycker jag inte det gick så bra för min del, men.... ja det kändes inte riktigt bra då.

Har du accepterat att det är back du är?
- Det funkar jättebra just nu i alla fall, Och så länge det gör det är det naturligtvis kul att spela där.

Hade du fått spela back lite tidigare hade du kanske varit i VM-truppen nu?
-Ja, kanske  det! (stort leende och en ironisk glimt i ögonen) Men på slutet har det funkat jättebra och då känns det ju kul också.

Du får större utbyte av din snabbhet som back, tycker jag.
- Jaa... men jag måste våga lite mer, gå med lite mer i anfallen, Jag har kvaltet för det, men vågar kanske inte riktigt ännu.

Lite motvilligt erkänner han att han är en av de snabbaste i laget. 1:a på 10-meterstestet och 2:a på 20.

Var trivs du egentligen bäst då?
- Jaa... det är svårt att säga.... där jag får spela (skratt). Nej, men det är ju det viktigaste: att man får spela och då får man ta den roll man blir tilldelad och göra det bra.
- Jag blir nog en gubbe-i-lådan, kan dyka upp var som helst. Det är inget problem.

Matchen i dag då?
- Jag tycker faktiskt att vi spelade jäkligt stabilt idag. Ja, framförallt första och tredje perioderna. I andra blev vi plötsligt lite bekväma och slutade skjuta, stod mest och väntade.
- Framförallt var det väl efter att Kalle gjorde sig illa, som det blev passivt och försiktigt. Så det var starkt och skönt att vi höjde oss i tredje igen och faktiskt dödade matchen.
- Det känns skönt att vinna hemma i Solnahallen! Sen är det alltid bra att ligga högt i tabellen, det ger ju en viss respekt från motståndarna också. Det är alltid bra!

Micke Karlberg har en del att jobba med i Helsingborg, som ligger illa till i serien, men borde ha en hel del mer att ge.

Bappe

Vinnare och förlorare

Ja, ibland vet man inte vad som är vad! Pyrrhussegrar, ni vet. AIK Fotbolls styrelse "vinner" genom ett antal självmål! AIK Fotboll hamnar i ett slags vacuum, där känslan till inte helt liten del är: vem blir det härnäst?

Rikard Norling och Charlie Granfeldt har i media framstått som huvudkombattenter med Ola Andersson som möjlig kombatant. Alla tre lämnar/får lämna ringen. Kvar sitter en nöjd publik/styrelse!

Vad man är nöjd med? Ja, det vet de väl bara själva. Fri utsikt över ringen? En förhoppning om att det ska lösa sig under månaderna fram till nästa allsvenska start?

Micke Stahre kallas in. Det är väl också det enda vettiga beslut styrelsen nått fram till under innevarande år. Att Micke Stahre kommer att i huvudsak följa den inriktning och målsättning som Rikard haft, inser möjligen inte styrelsen. Nu gäller det att vi alla i dessa konfliktens dagar, stödjer Micke Stahre, så att han får chansen att bygga vidare med den trupp och det spel vi har och hållit på att utveckla.

Hoppas nu att Micke och spelarna får fansens hela stöd. De har ingen möjlighet att fatta eller påverka beslut. Krigarna ute i skyttegravarna befinner sig långt från arméledningen. Ledningens kartbild ser alltid mycket mer lätterövrad ut än verklighetens. Precis som vyn från hedersläktaren är mindre komplicerad än när man står fem meter från mittlinjen med en motståndare i ryggen och en snett framför. Från läktarplats är det så lätt att se vad man skulle ha gjort.

Det arv Rikard och Nesjo lämnar efter sig när fyra år gått, är inte dåligt. Det blev inget SM-guld att lägga till alla de 4 (!) som vi tagit under de föregående 80 år Allsvenska funnits. Ja, det handlar om i snitt ett guld vart 20:e år. Inte ett vart fjärde.
Den nuvarande styrelsen är i gott guldlöst sällskap.

Tålamod sades förr vara en dygd. I dag ses det kanske mer som en tillfällig tandvärk. Vad gör man då? Drar ut tanden - eller lagar och sköter om den.
Styrelsen valde tången.

AIK går mot en ny säsong. Micke Stahre kommer att fylla luckan och på ett bra sätt. Det blir kanske inte guld det första året för honom heller, men det blir i alla fall en fortsatt chans för spelartruppen att få fortsaätta utveckla det spel och den spelmodell, som vi hållit på att nöta in. Till skillnad från milleniets turbulenta första fyra år, finns det en kontinuitet i det nya plötsliga haveriet! Tjerna, som varit med hela vägen, torde ändå känna en viss trygghet och tröst i detta.

Tack Rikard och Nesjo för det ni byggde upp och lycka till Micke med det fortsatta genomförandet.

Förhoppningvis blir 2009 ett lugnare år för hela laget och klubben. Åtminstone om man inte deltat på årsmötet.

Bappe

Femma trots en lång djupdykning!

Tre långa, tunga månader, då allt tycktes gå fel åtminstone resultatmässigt. Ändå blev det till sist en femteplats i Allsvenskan, dock på stort avstånd från tätkvartetten. Många spelare har använts men i massan kan man ändå skönja en trupp med kvaltéer och möjligheter att föra oss högre upp kommande år.

Det bästa under 2008 är att många unga spelare fått chansen att visa att man kan och törs spela på högsta nivån. Ovanligt många unga spelare är med i kampen om den (obefintliga) titeln "Årets fynd" i AIK. Huvudkampen torde stå mellan Walid Atta och Yussuf Saleh, fast andra kanske skulle säga Kevin Walker eller kanske någon annan.

Titeln "Nästa års tränare" tillhör naturligtvis Rikard Norling. Årets kanon: Gabi Özkan, trots flera fina måle från t ex Ivan Obolo. Fortsätt skjuta Gabi!

Årets avsked: Mats Rubarth, som vi kommer att minnas för många högtidsstunder och en oräknelig kortsamling.

Årets överraskning: Nisse Johansson, när han blev vänsterback. Årets löpare: Tjerna. Inte snabbast, men sprang fortfarande då med- och motspelare kroknat.

Årets flopp: den osannolika tränardebatten i sluttampen, där ingen tydligt kunde tala om vad som gällde, bara vad som inte gällde, vilket bara öppnade för nya spekulationer.

Årets målvakt - ja hur ofta finns det tre att välja på under en säsong? Tomi Maanoja var bäst, men Nicke Bergh får priset, dels för att han tog chansen när han fick den och för att han backade upp och peppade Tomi, när han miste den. Lagkänsla någon?

Årets "Välkommen tillbaka". Markus Jonsson, som efter skadeproblem mm var den Markus som alla hyllade och litade på 2006. Härligt Markus!

Årets namnbyte: Patrik Bojent, som fick mycket speltid under namnet Karlsson, men namnbytet förvirrade kanske - matchtiden blev i alla fall klart mindre.

Årets löpare: CH Jagne, som sprang så snabbt att han ibland fick bollen att stanna bakom av ren avundsjuka.

Årets AIK-are: Jonas Almqvist, som drog igång AIK:s boulesektion. (Boll som boule, det är inte stavningen utan rondören som gäller.)

Nästa års önskan: att truppen tar ett snack med damlaget och låter dom visa hur man sätter målen från både 30 och 35 meter!

Årets löfte: inga fler fotbollsutmärkelser från mig förrän 2009.

Bappe

Noterat i svart vecka

Veckan har, efter två käkoperationer, varit svart utan gula inslag. Nu börjar både tal och tuggande funka, tack och lov! Det blir trist med soppa, mos o gröt i längden!

Rikard Norling satt kvar även efter måndagen. Förhoppningsvis fullföljs hans kontrakt. Tålamod är visserligen en bristvara inom elitidrotten (undantaget Kalmar FF?), men när det finns brukar det löna sig. En enig supporterskara kan knappast ha fel. Har de det är de inte eniga.

Johan Esk överraskar i dagens DN-krönika i den sista spalten. Hans Arsenalbetraktelse är klockren! dessutom övertygande.

Innebandyn gladde (igen) på tisdagen. Alltid skönt med en seger mot Balrog. Länge sen jag missade ett hemmaderby! Trist.

Helsingborg tog första segern (i sudden), dessutom mot Täby! Grattis Micke Karlberg - kör hårt!

Handbollsherrarna fortsätter vinna senast mot Sorunda borta med 37-25.
Tabelläget? 2. AIK 6 6 0 0 207 - 146 12 61

Damerna i div 2 blir kanske ett mittenlag.
Tabellen haltar, men så här ser det ut för dem. 6. AIK 5 2 1 2 105 - 125 5 -20

För "damveteranerna" i 3:an ser det ut så här: 3. Väntorp/AIK 6 3 1 2 152 - 134 7 18
Även i denna serie haltar tabellen, placeringen just nu kan vid lika antal matcher för alla lag bli någon eller ett par placeringar lägre.

Målsnålt? Handbollsherrarna har gjort i snitt 34,5 mål/match. Gillar ni mål? Välkomna: 2008-11-16 12:00 Solnahallen AIK -IF Gauthiod


Bappe

Stillsam vecka

Fotbollssäsomgen är slut för Råsundas del. Det var skönt med en säker hemma seger och ett riktigt bra offensivt spel i sista hemmamatchen.

Innebandyn och handbollen går vidare. Ja, innebandyn redan i morgon kväll - hemmamatch mot Balrog. En match jag missar p gr a en käkoperation i dag, som håller mig stilla ett okänt antal dagar. Trist men inte mycket att göra något åt.

Ricard Normans krönikor, nu under skadefrånvaron, på AIK Innebandys hemsida är bra skrivna och roliga att läsa. Fast Ricard - jag skulle ändå hellre se dig på planen!

Bappe

Kungen abdikerar - kronprinsen är redo

Mats Rubarth avslutade efter 8 år sina framträdanden på Råsunda med ett bejublat inhopp med 11 minuter kvar av ordinarie speltid. Han visade då upp det spel vi minns med rusher , fräcka vändningar och en obändig vilja. och han var inte ens nära ett gult kort. Efter matchen hyllades han av en entusiastisk publik och kastade också ut större delen av det matchställ han inte längre behöver. Om det nu inte blir en Göreborgsresa först förstås.

Från start spelade i stället hans ersättare, Yussuf Saleh. Yussuf, som tidigare gjort endast kortare inhopp, blev matchens kanske största behållning, men i vilket fall den största överraskningen. Han är snabb, teknisk och härligt utmanade, men också en utpräglad lagspelare med bra blick för medspelarnas positioner. Bara under den första halvleken låg han bakom 6 av de 8 eller möjligen 9 (halv-)chanser vi skapade! Hans andel i den andra halvlekens farligheter var proportionellt mindre, främst beroende av att vi försökte variera spelet mera.
Även Mats Rubarth torde ha glatts och imponerats av arvtagaren! 

Annars var den andra halvleken bättre, och framförallt mer effektiv, än den första. Det var också då matchens mål kom. Jorge Ortiz var framspelare vid alla tre målen. Miran Burgic gjorde två av dem. Det måste ha varit en härlig boost för hans självförtroende. En måltjuvs come-back "på riktigt". Matchens mål var dock det tredje, som Gabi Özkan satte på ett nästan osannolikt sätt. Frän högerkanten en bit utanför straffområdets gräns slår han ett hårt och perfekt skruvat skott, som Daniel Andersson inte har en chans att nå innan bollen via stolpen går in i mål.
Att sedan Helsingborg reducerar i den 84:e matchminuten störde inte den svartgula glädjen vare sig på planen eller, de alltför glest besatta, läktarna.

Publiken hyllade under matchen både Mats Rubarth och Rikard Norling.

Presskonferensen kom att handla mer om framtiden än om det just avslutade. Rikard Norling hann i alla fall berätta att Mats Rubarth själv fått välja när han skulle komma in och avsluta sina Råsundaår innan pressrepresentanterna inriktade sig mer på de skriverier och rykten som publicerats i pressen under den senaste tiden. Utan att undvika frågorna gav Rikard svar, som knappast gjorde de frågande vare sig klokare eller mer nöjda. Rikard var uppenbarligen nöjd med spelet och glad för resultatet och i övrigt oföränderligt lugn, saklig och samlad.

Jag vet inte alls vad som ligger bakom ryktena, men visst skulle det komma som en obehaglig och obegriplig kalldusch om det ligger något substansiellt i dem.
Det har varit ett till stor del tungt spelår, inte minst p gr a skador och spelartransfers, men själv upplever jag det som att vi tagit ett par steg mot framtiden och ett lagbygge, som inte är färdigt, men där materíalet finns och bara behöver ytterligare justeringar och utveckling. Man kan se en framtid i truppen, dessutom en ljus sådan, men den behöver tid, rutin och tålamod.

Man måste kunna krypa innan man kan gå - men snart löper vi för fullt.

Bappe 

RSS 2.0