Juniorerna till SM-final efter slutdramatik

Man undrar hur allvarligt Svenska Fotbollsförbundet ser på Junior-SM i fotboll. Matchen spelades på B-planen på Skytteholm och blev dessutom framskjuten 30 minuter eftersom inga linjemän kallats eller i alla fall inte kommit!

När matchen så småningom kunde börja, blev det en intensiv AIK-press från början. Det tog bara ungefär två minuter innan ledningsmålet kom. Det var efter en av totalt många AIK-hörnor, som Sotirios Papagionopulos tryckte in.

Resten av halvleken fortsatte vi att spela ett lysande lagspel med snabb och rörlig intensitet.

Det blev inga fler mål, mycket beroende på Häckens målvakt, som med sin räckvidd nådde det mesta. Häcken var annars överraskande blekt i det offensiva spelet. Vårt mycket samlade försvarsspel gjorde det än svårare för göteborgarna.

Vi tappade en del av intensiteten i den andra halvleken, samtidigt som Häcken satsade allt på ett kvitteringsmål. Vi höll emot bra i försvaret och det blev därför något av en antiklimax, när Häcken kvitterade efter 25-30 minuters spel efter en dubbelhörna, där vi dessutom lite onödigt givit dem den andra och målgörande hörnan!

Resten av matchen blev det mera kamp än spel från bägge sidor och den drygt hundratalet stora publiken började förbereda sig för en kylig halvtimmes förlängning, när AIK slår en höjdboll in i Häckens straffområde, där Jonas Gustafsson attackerar målvakten, som inte lyckas greppa bollen, som studsar mellan hans ben och sakta rullar mot mål. Målvakten kommer av sig helt och Jonas blir för en kort sekund rörelseoförmögen, men sen inser han vad som skett och rundar snabbt målvakten och lägger enkelt in bollen i det tomma målet!

2-1!

Klart för JSM-final mot Elfsborg nästa helg! Vi får hoppas att det blir på A-planen och med full matchfunktionärsuppställning från början.

Det blev alltså 45 minuters lysande lagspel och 45 minuters kamp. Alla svartgula spelare gjorde en fantastisk insats men, som sagt, det var snarare laget än individuella prestationer som avgjorde denna gråkalla söndagseftermiddag.

Fler kommentarer och tränarintervju kommer senare.