Premiär förlust för juniorerna - även Väsby förlorade

Efter en 1-0-ledning efter en knapp halvtimme kunde Brommapojkarna kvittera och i halvtid stod det 1-1 på Grimsta.

Knappt fem minuter in i andra halvlek tog BP ledningen och ökade till 3-1 ungefär en kvart senare. AIK reducerad dock efter till 2-3. BP svarade ganska snabbt med ett mål till 4-2. Emil Berger kunde med några minuter kvar reducera till 4-3, hans andra mål för dagen och sedan satsade vi allt på en kvittering utan att hinna komma riktigt nära.

Visst märktes det att det var seriepremiär, men också att det var två lag, som bör vara med och slåss om slutspelsplatser. Vårt trupp har en, även i juniorsammanhang, tämligen låg medelålder, vilket ändå inte märktes särskilt mycket. Å andra sidan har, såvitt jag förstår, även BP flera unga spelare.

Micke Hjelmberg var inte helt nöjd efter matchen men sade ändå att det fanns en del debutnervositet i laget och att spelarna skall ha beröm för att de hela tiden kom igen och försökte komma tillbaka, trots underläget.

Spelarna jobbade bra matchen igenom, menpositionsspelt brast lite emellanåt och ett par av BP:s mäl såg väl enkla ut och kan ha berott på bristande kommunikation i försvaret. Positivt var att vi aldrig gav upp trots de kallduschar i form av BP-mål vi fick varje gång vi närmade oss.

Försvaret kommer att bli stabilt. Det är tryggt med några spelaredär, som var med redan förra året. På mittfältet deltar alltså Emil Berger, i alla fall tills vidare. Han är mycket lovande och har ett bra klipp i skotten. Hans två mål kunde BP inte göra mycket åt. Han är däremot inte riktigt inspelad med laget, så det torde bli än bättre framöver för hans del. Daniel Alderstad, kapten i årets lag, var också duktig och satte också vårt tredje mål, ja, andra i matchen. Annars var det kanske främst Nicklas Maripuu man lade märke till. Fast det känns lite som ett slöseri att hans hans bollskicklighet och spelsinna på en ytterbacksplats!

Anfallet hade det tungt mot ett starkt och välorganiserat försvar, men de jobbade hårt och ville mycket.

Säsongsdebut mot tufft motstånd på bortaplan. Nära en poäng, men BP:s seger trots allt rättvis.

_______________________________

Väsby spelade borta mot Landskrona och förlorade mot det väntade topplaget med 2-3. Inget mål av Micke Thorstensson den här gången, men två av den oerhört snabbe Obie Etie! Obie som ju spelade i svartgult under försäsongsmatcherna och visade upp en oerhörd kvickhet, ja ibland så snabb att vare sig boll eller medspelare riktigt hann med. Ska bli roligt att följa hans utveckling.

På torsdag är det hemmamatch för Väsby igen! Ser fram mot den!