Juniorerna slog GIF Sundsvall

Juniorerna slog GIF Sundsvall med 3-0 på tisdagseftermiddagen. En välbehövlig seger som för oss upp på en sjätte plats i tabellen, bara en placering från en slutspelsplats. Och slutspel vill vi ju ha!


Det var Sundsvall som var hetast och mest aggressiva i matchens inledning. Men efter 10-12 minuters spel tog de svartgula över allt mer och det var bara i en tiominutersperiod strax efter mitten av den andra halvleken, som gästerna skulle vara nära ett mål igen.


Det var ingen stor match, men AIK spelade ett bra passningsspel och visade ett konstruktivt tålamod i speluppbyggnaden. Det gjorde att Sundsvallsspelarna fick jaga mycket och de var synbart trötta redan en liten bit in i den andra halvleken.


Vi skapade en hel del bra målchanser men gästernas målvakt var duktig och räddade bland annat en 3-4 frilägen för AIK.

Två av målen gjordes av Nicklas Maripuu som spelade på vänsteryttermitt, vilket är en sanning med modifikation, då han egentligen hade en fri roll och också förekom överallt på planen. Han var riktigt bra, oavsett vilken roll han just då valde.
Andra spelare, som också utmärkte sig speciellet i ett annars homogent lag var bl a försvararna Sebbe Hansen och Adam Modin, som bägge på ett utmärkt sett deltog i det offensiva spelet ganska ofta. Även Christian Patsouras i anfallet gjorde flera utmärkta prestationer och var ett ständigt orosmoln för det allt tröttare Sundsvallsförsvaret.


Daniel Sundgren, tillbaka i juniorlaget igen, kände dessvärre tidigt av en sträckning och fick lämna planen i matchens inledningsskede. Kul att se Danne tillbaka igen dock!


Tränaren Micke Hjelmberg var glad och kanske lite lättad efter matchen:

- Skillnaden i spelet nu mot i våras är väl att vi känns lite mer homogena och har ett större tålamod. Vi hade förväntat oss en matchbild där Sundsvall skulle sjunka ner, spela 4-5-1 eller något sedan och så var det ju inte riktigt. Och det var bra för matchen, vi var lite rädda innan matchen att det skulle se ut som en handbollsmatch, men så blev det ju inte.
- Tack vare deras spel kunde vi skapa jätteytor mellan deras försvar och anfall och sätta dem under hård press.Sebbe Hansen, som gör en fantastiskt bra insats, är ju högerfotad och vi skulle kanske fått ut ännu mer av vårt spelövertag med en vänsterfotad spelare på den positionen. Det är en fundering och ingen kritik.
- På det hela taget gör vi en riktigt bra match, men vi skulle kunnat göra ett par mål till! Sen är det alltid skönt att få hålla nollan. Så här långt in i serien är vi det lag som släppt in i särklass minst mål på hemmaplan.
-Vi har tagit... det är väl 10 poäng på de senaste fyra matcherna och hoppas naturligtvis att trenden ska hålla i sig. Vår nästa match är redan på söndag mot City borta, så det är bara att förbereda sig inför den.

Precis som förra året har spelet svängt lite under seriens första halva, så nu kan vi kanske hoppas på att det blir som förra året: en uppåtgående spelkurva och en vilja som kan bära långt.

Bappe Bjuggren

Kommentarer
Postat av: Hej

Mycket bra fotbollsblogg!



http://www.fotbollive.se/blogg17.php?bloggid=7


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0