Ännu en stor förlust för damerna

Torsdagens bortamatch mot Huddinge blev till ännu en förlust för AIK:s handbollsdamer. 7–13 i paus blev till 14–26 vid full tid.


Jämfört med förra förlustmatchen mot RP hade tre spelare anslutit, Åsa Berdtsson hade frisknat till och även Emelie Ahlin-Andersson var tillbaka. Dessutom hade lagledningen kallat in Annika Bergman från B-laget för att få lite mer rutin och få fart på skyttet, berättar tränare Erik Hammarberg.

Det hjälpte nu inte trots att tjejerna började bra och hade ledningen till en början.

 

AIK:s 5–1-försvar fungerade då bra och målvakten Sabina Pedram kunde göra flera räddningar. Men efter hand kom Huddinges rutinerade damer underfund med hur man skulle lösa upp AIK-försvaret och efter det att Huddinge gjort fyra linjemål under en tiominutersperiod så gick AIK ned på 6–0-försvar.Att få stryk med så mycket beror ju inte på otur men Erik tycker ändå att det som brast mest var avsluten.

–Vi kom till väldigt många bra avslutslägen men får inte utdelning, konstaterar han.

Bland annat hade Annika Bergman flera skott i målramen.

Om AIK ska hänga kvar i serien måste man börja vinna.

–Position för position har spelarna kvaliteter som gör att vi inte ska behöva ligga så långt ner i tabellen som vi gör, menar Erik.

Därför har lagledningen börjat fundera på åtgärder för att få mer kontinuitet både på spelarsidan och tränarsidan. Denna diskussion fortsätter.

 

Nästa match går på bortaplan den 20 december i Arboga och nästa hemmamatch spelas den 11 januari i Råsta park.


AIK:s målskyttar: Åsa Berndtsson 5, Annika Bergman 3, Lisa Selberg 2, Emelie Ahlin-Andersson 2, Ida Sarström 2.

 

Anders Lindén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0