Gott och blandat gav första segern (?) mot Pixbo i serien

Det blev en lite annorlunda match. Förmodligen roligare för publiken än för tränartrion. Å andra sidan tillgrep de några nödlösningar, som gav ett gott resultat.

Det blev aldrig den tuffa och jämna match man hade väntat. Pixbo tog ledningen efter drygt 5 minuters spel och fick sedan två minuters 5-4-spel efter ytterligare en dryg halvminuts spel. Under de två minuterna gjorde AIK 2 mål. I spel 4 mot 5! Sånt ska ju bara inte kunna hända! Ett mål på en snabb kontring - OK, men två gånger? Första satte MC på Koffes assist, det andra satt Koffe solo!

Pixbo hämtade sig aldrig riktigt efter den chocken utan AIK behöll ledningen hela matchen ut och hade som mest en sexmålsledning mot slutet av matchen innan Pixbo reducerade till 9-4 med 1.20 kvar av matchen.
AIK hade fyra 2-målsskyttar: Koffe, MC, Fröberg och Jihde.  Den sistnämnde och Koffe fixade dessutom var sin assist.

En rörlig och händelserik match, där den nykomponerade gammelunga trion Fröberg-Maripuu-Viinamäki kanske var allra roligast att se. Maripuu start kunde annars blivit lite knäckande. Det var nämligen han som åkte på en utvisning efter en rejäl tackling efter 6.13, som vi alltså vann med 2-0. Någon mer utvisning blev det inte för honom, däremot en rasande fin match!

På söndag är det dags för årets sista hemmamatch, då mot Västerås. Jag ser gärna en ny omång Gott & Blandat!