Så sprack VM-sviten...

Inte helt överraskande efter den knappa segern i "sudden" mot Schweiz i semifinalen, såg det mycket illa ut i finalens inledningsperiod. 
Men efter den bedrövliga förstaperioden, 0-4, tog vi tag i matchen och gick upp till ett "säkert" 6-4, då de norska domarna, som var genomgående inkonsekventa i sina bedömningar, via 2 svenska utvisningar släppte in finnarna i matchen. Sen att vi inte kunde avgöra av egen kraft innan finnarna satte 7-6, får vi ta på oss själva.

För sporten var det säkert bra med ett byte på tronen, liksom Schweiz nästan-skräll i semin. För Sverige blir det nu att bygga upp ett till stora delar nytt landslag inför nästa VM. De spelare som imponerat under de två sista matcherna är främst Fredrik Djurling, Karl-Johan Nilsson, Magnus Svensson och Koffe Kranberg. Och så Täbymålvakten Daniel Ramsin, när han väl släpptes in.  Det bytet borde nog ha gjorts efter det finska 2-0-målet! Ja, Henrik Quist ska nog också nämnas.
Att Koffe fick två utvisningar emot sig berodde nog mest på att norska domare läser svensk press. Inte på vad han, jämfört med många andra, gjorde under matchen.

Finland är världsmästare och får i nästa VM förhoppningsvis möta ett revanschsuget och delvis nytt svenskt motstånd. Sen ska man inte glömma att både Schweiz och Tjeckien klart visat att skillnaderna mellan topplagen minskat kraftigt för varje VM-period. Och, som sagt, för innebandysporten är det på sikt bra!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0