Oavgjort för Väsby United

Väsby spelade sin träningsmatch några timmar innan AIK-Sundvall. Dagens motståndare var Arameiska/Syrianska.

Den första halvleken fortskred ganska stillsamt, tidvis kändes det mer som lite skuggboxning, där de två lagen försökte studera och kartlägga motståndarna. Det var gästerna som var mest och bäst aktiva offensivt och ledningsmålet 0-1 i den 28:e minuten, kändes tämligen befogat. Målet kom på en snyggt välplacerad frispark stolpe-in.

Det halvdana spelet från Väsby berodde väl delvis på att Gabbe Petrovic inte kom med i spelet på det sätt han brukar och att Brwa Nouri hade en tung halvlek, där det mesta gick fel.

Det var bara när, i Väsby nye, Martin Mutumba vid ett par tillfällen fick bra bollar till sin kant, som det kändes som att det skulle kunna hända något offensivt. Alltför ofta kändes spelet sterotypt och lättläst. Och det passade naturligtvis motståndarna.

Redan från starten i den andra halvlek märktes en förändring i Väsby, möjligen beroende på en ordentlig lektion i pausen.

De bägge anfallarna Adde Cattovic och Mikael Thorstensson fick helt plötsligt bollar som gick att ta emot och jobba med, men det var ändå svårt att få in dem bakom gästernas duktiga målvakt Marco Atanakovic.

Så i den 58:e matchminuten kom ändå en rättvis kvittering. Obi Etic slog en fin krossboll till Martin Mutumba på den andra kanten, som såg Adde Catovic på språng och nickade ner bollen som Adden sköt direkt på. 1-1.

Väsby skapade sedan 3-4 kvalificerade målchanser mycket tack vare Obis kantspel. Tyvärr var det dock oftast Obi som kom i avslutsposition, bland annat två gånger bara några meter från mållinjen utan att lyckas få bollen på mål. Lite specialträning där och han blir giftig.

Bäste spelare? Jag tycker att Chrille Eriksson på vänsterbacken var bäst på plan. Defensivt lugn och säker men dessutom offensivt snabb och vass och nästan alltid spelbar. Han och Martin Mutumba hittade varandra bra och kan, även i Superettan, bli ett effektivt par.

Gabbe Petrovic kom med mer i spelet i den andra halvleken vilket också stärkte Väsby. Däremot hade Brwa Nouri en tung dag, där inte mycket gick rätt. Han måste någon gång variera sitt spel med direkt stickare eller -passningar.

Väsbys försvarsspel, som är lugnt, säkert och har offensiva kvalitéer kommer att bli mycket avgörande för lagets placering i det kommande seriespelet.

Vårens succéman, Viktor Lundberg, spelade inte i något av lagen denna februarilördag. Petad? Nejdå, han var på landslagssamling.