2 matcher - 4 dagar - 6 poäng - 8 AIK-mål!

En vacker och logisk siffersvit. Att det inte handlar om herrlaget eller juniorlaget inser de flesta. Alltså måste det vara damerna och det är det också.


Några inledande noteringar:

- seriens delade målkung Lisa deVanna har "bara" gjort ett av de åtta målen

- tjejerna gör lite drygt ett mål för varje hundratal åskådare som kommer till Skyttan! Det kommer herrlaget aldrig att mäkta! Men ett mål per 4000 åskådare, kanske....

- sex målskyttar, ändå har vi också en missad straff


Hur ser spelet ut då? Jo, det finns en klar spelidé och i stort genomför man den målmedvetet och dessutom ofta snyggt och med bra tempo. Vi har också ett antal riktigt sevärda spelare. Visst blir passningsspelet emellanåt så stressat att det kan se nästan småhafsigt ut, men delvis beror det på att man har och vill ha ett rörligt spel.

Viljan och intensiteten är inte lägre än på herrsidan, den största skillnaden är huvudspelet. Nickar är ganska sällsynta i damfotbollen, det handlar mer om huvudtouchar.

AIK har en härlig blandning av spelartyper och åldrar i årets trupp och i varje match finns det faktiskt någon eller några spelare på bänken, som man saknar på planen. Fast, så känns det sen också med dem, som byts ut under matchen!


Fjorton spelare har varit på planen under de två matcherna och det är fyra spelare, som känns speciellt vikitga för spelet och speluppbyggnaden, inte för att de nödvändigtvis är bäst i matcherna, utan för att de har rutin och kyla och styr spelets organisation: Sofia Lundgren, Jessica Juhlin, Anne Mäkinen och Frida Höglund.


Sen finns också de spelare, som kan avgöra en match och göra de där spektakulära sakerna, som publiken älskar: Lisa deVanna, Elsa Ekblom Bak, Emma Lundh och Louise Fors.


Resten då? Bara utfyllnad? Nej, definitivt inte, men under denna veckas två matcher är det den bild man fått av laget. Av övriga spelare har både Katie Gill och Annica Sjölund gjort mål t ex. Men så är det i lagsporter, spelare har eller får olika roller, som också kan skifta under en säsong. Småskador, formsvackor och annat spelar också in. Några spelare har inte varit med itruppen alls under denna vecka och ytterligare ett par har mycket sparsam speltid.


Nästa hemmamatch spelas först den 14 juni. På Skyttan förstås, matchstart 13.00. Kom gärna och se ett sevärt och härligt svartgult lag och hjälp dem att hålla snittet 1 mål/hundratalet åskådare. Vilken målfest om vi blir runt åttahundra på läktaren!



Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0