Juniorerna föll med 0-1 mot Vasalund

Det blev en ganska tung och faktiskt lite onödig förlust i Solnaderbyt mot Vasalund på den kyliga lördagseftermiddagen.


Efter en timmes spel gjorde Vasalund matchens enda mål efter en lång stickare som en Vasalundsforward sprang på. Sebbe Söderberg i AIK-målet sprang utmen hann inte fram utan bollen gick in i mål.

Lite trist var det eftersom det var enda gången vi tappade markeringen.


Det var inte någon riktig höjdarmatch. Det mårktes att det var två ganska jämna lag och dessutom två lag som kan varandra tämligen väl. Spelet blev också därefter med mycket låsta positioner och få överraskande öppningar.

Anfallsspelet gick tungt för hemmalaget, alltså de svartgula, nästan hela matchen. Yunus Unver fick inte mycket utrymme i sin roll som spets. David Gustafsson, som närmast hade en roll mellan mitt och anfall var den som genom sin fysiska styrka skapade mest, även om det mest räckte till halvchanser.

Inte heller Vasalund kunde, förutom vid segermålet, få till några klara målchanser.¨Bägge lagens bästa chanser, förutom målet, kom vid några offensiva frisparkar.


Emil Berger och Nicklas Maripuu hade det tungt inledningsvis på mittfältet. Det var först efter en halvtimmes spel, som de riktigt hittade rytm och positioner i sitt spel, men sedan var det de som låg bakom det mesta av farligheter vi skapade.

Det känns inte som laget ännu hittat sitt spel och tempo, men det finns så många kvliteter i truppen att det rimligtvis ska lösa sig efter ytterligare några matcher. Fast med tanke på ett eventuellt slutspel, får det inte dröja för länge.


Micke Hjelmberg var behärskad men besviken efter matchen och är framförallt bekymrad över de problem vi har med att ta tillvara på de chanser, vi ändå skapar. Han berömde också Sebbe i målet, som fick göra debut i J-laget efter Fredrik Helenius skada i veckan.

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0