"Nebosja vände matchen!" Kommentarer och röster efter MFF

Vid presskonferensen efter matchen förklarade Rikard Norling, att det var Nebosja Novakovic som föreslog inbytena av Khari Stephenson och CH Jagne, som i sin tur ledde till en skön och rättvis 2-0-seger!

Visst, så kan det ha varit, men med tanke på hur de jobbar, så var det nog en dialog, som ledde till ett härligt och välförtjänt slut under matchens sista fem minuter. Men Nesjo kan vara både envis och övertygande, så.....


Det är tydligen i slutskedet det ska ske. En lång väntan på ett förlösande mål. som vi borde fått och förtjänat långt tidigare. Inte ens en straff räckte! Jonas Sandqvist räddade Jorge Ortiz straff mycket skickligt i den 28:e minuten. Straffen var kanske i lösaste laget, men ändå bra slagen.


Sen är matchen i stort sett en lång väntan på det mål, som känns vara på gång, men det är först sedan CH Jagne kommer in med en knapp kvar, som vi, tack vare hans snabbhet, skapar de chanser som ger målen.

Rättvist? Ja, absolut. Märkligt nog fick man samma känsla som i HBK-matchen: att gästerna främst ville åka hem med en poäng. Jodå, MFF anföll, men hela tiden med koll bakåt för att inte få en ödesdiger kontring.


Sen känns det lite ödesmättat att vi återigen får göra ett byte p gr a skada redan i den första halvleken, sedan Patrik Karlsson åkt på en sträckning. Tjerna går med på backen och in kommer Mats Rubarth.


Laget presterar genomgående bra i matchen och framför allt ger vi aldrig upp och börjar inte hänga med huvudena, eller grips av desperation, utan jobbar oförtröttligt på att skapa de avgörande situationerna. Tålamod är en dygd och ibland får dygden sin belöning.


Dulee får pris till matchens lirare i AIK. Inte orättvist, men det kunde lika gärna gått till Per Karlsson, Daniel Mendes eller varför inte Nicklas Bergh, som växer för varje match.


Patrik Karlsoon var inte oroad efter matchen. Det är "bara" en sträckning och -framförallt- det är gott om tid att bli frisk på. Ja, så när som på Svenska cupen då. "jag täckte en boll och sen fastnade jag på något sätt i gräset - men det bör vara bra igen efter någon vecka", var Patriks kommentar. Han tyckte också att andra halvlek var nervösare att se från avbytarbänken, än om han kunnat vara på planen.


Kenny Pavey verkade både glad och lättad. Lite överraskande tyckte han också att uppehållet kommer lägligt. Fast det beror på att Pavey jr nr 2 förväntas födas den 31 maj eller däromkring! Någon riktig semester räknar han alltså inte med att få!

I övrigt sade han bland annat:

"Även om målen dröjde, så kändes det bra hela matchen, vi fick i gång det spel vi ville, vi skapade några bra möjligheter, inte bara straffen".

"Vi har många bra spelare och vi kämpar hela tiden. Och vi vill vinna varje match! Sen har vi bra kondition, så vi orkar fullfölja matcherna, det syntes ju i dag."

"Annars var det en ganska tung plan i dag och bollen studsade ibland väldigt högt, så det var inte helt lätt."

På frågan om han känner sig som back nu, tvekar han lite. Han tycker att det funkar bra och ham spelar där Rikard och Nesjo behöver honom, men det känns fortfarande naturligare att spela på mittfältet. Men, säger han, "för varje match lär jag mig mer om den här positionen och spela vill man ju och då får det bli där man behövs, Det går bättre ån jag trodde först, men det beror också på att våra mittbackar är så väldigt bra". Kenny betonar också att även om det är ett långt uppehåll i serien nu, så kommer det cupmatcher ändå. "Och vi vill gå hela vägen där också".


Ja, Allsvenskan tar paus och spelarna får tio dagars semsester under perioden, men siktet är inställt på seger - i allsvenskan och i cupen.


Kanske är det vi i publiken, som behöver vilan bäst! Det tar på krafterna att slitas mellan hopp och förtvivlan, även när det faktiskt är hoppet som dominerar!


Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0