Skön seger - en debutant och en backkämpe efter matchen

När man nästan gett upp hoppet kom så det förlösande segermålet. Ett skitmål, javisst, men det gick i alla fall vår väg den här matchen! Och det kändes rättvist.


Nicke Bergh var lugn och samlad efter matchen, men visst syntes och hördes glädjen i honom. Helt lätt var det inte. I låunga perioder var han nästan sysslolös, men då och då kom en snabb och ibland överraskande kontring. Nicke behövde inte göra något dramatiskt ingripande förrän i matchens allra sista skede, då han fick tag på en boll nästan på mållinjen. Annars var han lugn, trygg och säker, vilket märktes på backlinjen, som inte var ett dugg orolig över målvaltsändringen.

Själv tyckte han att det varit en i huvudsak lugn uppgift denna kväll, men det är inte nödvändigtvis bättre att ha väldigt lite att göra. De anfall och skott som kom var sådant ham skulle klara av och också gjorde.

Under matchen tyckte han inte det kändes nervöst, mer då timmarna före under måndagen. Han låter lika lugn och trygg under samtalet, som han ser ut i målet, Och han är märkbart glad över att ha hållit nollan i debuten, men allra gladast är han över den sent fastställda segern!


Patrik Karlsson är ingen debutant, men har, delvis på grund av skador, bara spelat i fyra av de nio matcherna i vår.

Han är lika glad över segern, som Nicke ochh tyckwer också att den var klart välförtjänt. På frågan hur han kunde slita ut två av sina medspelare (både Gabi Özkan och Bojan Djordic fuíck problem med sina tidigare skador, när de spelade på vänster yttermittfält) vill han inte se sig som på något sätt ansvarig för deras skador. Daniel Tjernström klarade ju också vänsterkanten utan skadeproblem under resten av matchen.

Patrik talar också i berömande ordalag om Tjernas insats, när han fick gå in på den position, som ju inte är den han helst vill ha.

Annars menar Patrik att det var rättvisa som skipades i den 89:e minuten, när Kenny Paveys skott, via ett försvarsben, ställde Marcus Sahlman. Patrik menar också att konkurrensen med Pierre Bengtsson är stimulernade, "den tvingar oss att alltid vara skärpta och visa att vi vill spela". Och så är jusituationen på i pricip alla positioner i år.


Det här är nog den första match jag sett i år, där vi har behållit spel och initiativ i bägge halvlekarna. Inte hela tiden, naturligtvis, men tillräckligt ofta och länge för att inte tappa kontrollen över spelet.

Många bra insatser fick vi se, men kanske var Patrik Karlsson och Daniel Mendes de totalt bästa svartgula spelarna denna kväll.

Rikard Norling framhöll dock särskilt Per Karlssons insats under presskonferensen, även om han förklarade sig helt nöjd med alla fjorton spelrinsatserna denna match.

Och det är svårt att inte dela den värderingen!


Orosmoln? Ja, med tanke på hur spelet såg ut och de chanser vi skapade, borde matchen varit hemma långt tidigare! Sen att Gabi Özkan, Markus Jonsson och Bojan Djordic, som byttes in efter Gabis skada, fick gå av plan efter ganska kort speltid  och förmodligen inte är att räkna med i åtminstone den närmaste matchen, är naturligtvis ett bekymmer.

Det är skönt med en bred trupp!

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0