Väsby tappade poäng mot Quiding

Väsby har hittills inlett matcherna hemma med högt tryck från början, tagit ledningen men sedan blivit passiva efter paus, men ofta kunnat komma tillbaka in i matchen.

Mot Quiding blev mönstret något annorlunda. Visserligen startade Väsby friskt och optimistiskt men någon riktig pressande offensiv blev det inte. Visst, man försökte men gästerna stod upp bra och tog sakta men säkert ett litet grepp om spelet och Väsby fick sedan jaga rätt mycket boll under den första halvleken. Den avgörande faktorn var kanske gästernas målvakt, Tommy Naurin, som matchen igenom gjorde en imponerande insats och agerade med stor pondus. Han gjorde bl a några magnifika räddningar på skott från både Micke Thorstensson och Gabbe Petrovic.

Det såg ut att bli en mållös första halvlek, ovanligt för Väsbys del, när hemmalagets kapten Daniel Johansson trampar på en boll under kontroll och Mattias Gravem, vem annars?, är snabbt där och hugger, tar bollen och Daniel tvingas i ren desoperation fälla Gravem. Solklar frispark, som han själv, snyggt och kraftfullt sätter i mål. Thudde var chanslös på skottet.

Väsby kommer ut revanschsuget efter pausen, inte minst Adde Catióvic och Thorsten är aktiva och giftiga framåt men där finns Naurin!

Efter en knapp timmes spel tvingas Quiding i alla fall fälla Thorsten i straffområdet. Solklar straff. Adde Catovic tar straffen och sätter den lugnt och säkert.

Under resten av matchen försökte bägge lagen, utan att ta några defensiva risker, att få in ett ledningsmål, utan att lyckas. Närmast var nog Quiding 6-7 minuter före slutet, då mål-Thudde kom helt fel på ett inlägg, missade bollen och under publikens samfällda andlöshet lyckades försvaret rensa undan bollen.

Både Obi Etie och Thorsten hade ett par hyfsade chanser i slutminuterna utan att få bollen på eller i mål.

Thorsten och Naurin utsågs av matchvärden till matchens lirare i resp lag. Inte alls oförtjänt.

Quiding var en positiv överraskning och spelade en konstruktiv fotboll med bra tempo och organisation. Kanske är det en Zoran Lukic-effekt.

Zoran verkade både lugn och nöjd efter matchen och laget kan mycket väl ställa till med obehagliga överraskningar under seriens gång.

Martin Mutumba, som skrivit ett tvåårskontrakt med Väsby, tyckte det var roligt att vara tillbaks i svensk fotboll igen. Han har annars haft tre bra år i Finland och utvecklats mycket där, både som spelare och människa.

Peter Motas menade att det varit en ganska svår match. Som back kom han inte med i spelet på det sätt han önskar och brukar. Anfallen blev ofta för koreta för att han skulle hinna upp och kunna delta. Även han verkade något överraskad över Quidings spel, men menade också att Väsby borde satt någon/några av sina chanser.