Väsby vidare i cupen efter förlängning

Matchen liknade i mycket den förra hemmamatchen, i serien. En pigg offensiv start från Väsbys sida som gav en 1-0-ledning, men efter 10-15 minuter kom Öster in i matchen och tog så småningom över rätt mycket.

Ledningen höll sig halvleken ut. Målet var snyggt, Viktor Lundberg fick bollen mitt på Östers planhalva tog några steg framåt. tiitade upp och såg att Mange Eriksson tänkte springa, slog en perfekt genomskärare, som Mange hann fram på och slog in bakom en chanslös Robin Malmqvist. Malmqvist gjorde för övrigt en utmärkt match och presterade åtminstone tre grandiosa och målräddande ingripanden.

Den andra halvleken dominerades till störrre delen av Öster. De hade inget större bollinnehav, men var klart vassare i attackerna. Väsbys anfall var lie lätt och kortväxt mot det stora och fysiskt starkare Österförsvaret. Micke Thorstensson saknades i matchen.

Väsby har annars ett sevärt och ofta roligt lag och spel, men har också en tendens att tappa för många närkamper.

Thomas Thudin stod i målet denna eftermiddag och gjorde det bra, fast han har en tendens att slåppa bollen vid räddningar och ta den först i andrastudsen, det känns lite oroligt.

Mikael Wentzel är säker och trygg vare sig han spelar på mittfält eller backlinje. De bägge senaste matcherna har han dock börjat lite trevande och osäkert men spelat upp sig efter hand och mot slutet varit riktigt bra.

Gabbe Petrovic jobbar kopiöst i alla matcher och gör det bra, kanske tar han ibland ett nästan för stort ansvar.

Brwa Nouri byttes in efter en dryg timme i stället för Viktor Lundberg. Brwa har mognat mycket som spelare och släpper för det mesta bollen i rätt tid, vilket lyfter honom som spelare utan att göra hans teknik sämre. Han fick också avgöra matchen efter en grym frispark från cirka 30 meter!

Martin Mutumba gjorde åter en mycket bra match även om det fysiskt starka motståndarförsvaret gjorde det tufft för honom. Men han är viktig för Väsby, det är få farligheter som uppstår utan att han varit med i dem.

I cupen gäller ju vinna eller försvinna. Förra året stod Väby för flera överraskningar och årets cupspel kan också bli kul för Väsbyanhängarna.