Bra spel första 10 och sista 20 räckte till klar seger

AIK:s herrar mötte Gauthiod  i en match, där segraren skulle kunna ta ledningen i serien. AIK startade också i ett högt tempo och ledde efter drygt 3 spelade minuter med 4-0, innan Gauthiod kunde reducera två gånger. AIK gjorde i sin tur åter fyra raka, så att ställningen efter 10 spelade minuter var 8-2 till hemmalaget.

Sen tog de svartgula ledigt i en halvtimme, halvtidspausen oräknad! 8-2 efter 10 min, blev 10-4 efter 20. 11-6 efter 25 och 12-11 i halvtid!
Inte så att AIK verkade tröttkörda, men spelet blev lite fladdrigt, lekfullt och oskärpt. Dessutom fick Hannes Hed som spelat lysande den första dryga kvarten klart sämre stöd av uteförsvaret och tvangs släppa in några onödiga pytsar.

Lite oroligt kändes det inför den andra halvleken, som började ganska avvaktande från bägge håll. Under de första 10 minuterna var det mest ställningskrig och med 20 minuter kvar, var ställningen jämn, 15-15!

Då vaknade hemmalaget, samtidigt som Gauthiod såg allt tröttare ut. De närmaste fem minuterna vann vi med 5-1, totalt 20-16, som skulle bli 27-18 med bara 5 minuters speltid kvar. Matchen var självklart vunnen. De två mål som skulle göras i sluskedet kom bägge från gästerna. 27-20 är ett väl godkänt resultat i en match i den absoluta serietoppen.

Priset till matchens lirare i AIK gick till Nykan, Johan Nykvist, helt rättvist.
Annars såg spelet riktigt bra ut, sånär som på den halvtimme, då man valde att öva passnings- och dribblingsvarianter i stället för att gå på avslut. Samtidigt är det ju ett styrkebesked att det mot en av toppkonkurrenterna ändå ger en odiskutabel seger!

Nykan blev också, delvis tack vare sina fina straffar, bäste svartgula målskytt med 7 mål. Pelle Karlsson satte 5, March Kusmin 4, Tomas Hagman, Johan Petrén och Dan Keto 3 samt Martin Loman och Richard Larsson1 var.

Laget spelar i sina bästa stunder en snabb, rörlig och riktigt kul handboll. Att de sen tappar lite av detta, när de skaffat sig en stor ledning, må vara dem förlåtet. Sevärt är det, inte minst med tanke på att det är division 3- spel man ser. Det är svårt att tro att i inte ska vara med i den fortsatta toppstriden. Truppen är dock lite tunn antalsmässigt, så skador vore skönt att slippa. Annars kan det bli bekymmersamt.