Kungen abdikerar - kronprinsen är redo

Mats Rubarth avslutade efter 8 år sina framträdanden på Råsunda med ett bejublat inhopp med 11 minuter kvar av ordinarie speltid. Han visade då upp det spel vi minns med rusher , fräcka vändningar och en obändig vilja. och han var inte ens nära ett gult kort. Efter matchen hyllades han av en entusiastisk publik och kastade också ut större delen av det matchställ han inte längre behöver. Om det nu inte blir en Göreborgsresa först förstås.

Från start spelade i stället hans ersättare, Yussuf Saleh. Yussuf, som tidigare gjort endast kortare inhopp, blev matchens kanske största behållning, men i vilket fall den största överraskningen. Han är snabb, teknisk och härligt utmanade, men också en utpräglad lagspelare med bra blick för medspelarnas positioner. Bara under den första halvleken låg han bakom 6 av de 8 eller möjligen 9 (halv-)chanser vi skapade! Hans andel i den andra halvlekens farligheter var proportionellt mindre, främst beroende av att vi försökte variera spelet mera.
Även Mats Rubarth torde ha glatts och imponerats av arvtagaren! 

Annars var den andra halvleken bättre, och framförallt mer effektiv, än den första. Det var också då matchens mål kom. Jorge Ortiz var framspelare vid alla tre målen. Miran Burgic gjorde två av dem. Det måste ha varit en härlig boost för hans självförtroende. En måltjuvs come-back "på riktigt". Matchens mål var dock det tredje, som Gabi Özkan satte på ett nästan osannolikt sätt. Frän högerkanten en bit utanför straffområdets gräns slår han ett hårt och perfekt skruvat skott, som Daniel Andersson inte har en chans att nå innan bollen via stolpen går in i mål.
Att sedan Helsingborg reducerar i den 84:e matchminuten störde inte den svartgula glädjen vare sig på planen eller, de alltför glest besatta, läktarna.

Publiken hyllade under matchen både Mats Rubarth och Rikard Norling.

Presskonferensen kom att handla mer om framtiden än om det just avslutade. Rikard Norling hann i alla fall berätta att Mats Rubarth själv fått välja när han skulle komma in och avsluta sina Råsundaår innan pressrepresentanterna inriktade sig mer på de skriverier och rykten som publicerats i pressen under den senaste tiden. Utan att undvika frågorna gav Rikard svar, som knappast gjorde de frågande vare sig klokare eller mer nöjda. Rikard var uppenbarligen nöjd med spelet och glad för resultatet och i övrigt oföränderligt lugn, saklig och samlad.

Jag vet inte alls vad som ligger bakom ryktena, men visst skulle det komma som en obehaglig och obegriplig kalldusch om det ligger något substansiellt i dem.
Det har varit ett till stor del tungt spelår, inte minst p gr a skador och spelartransfers, men själv upplever jag det som att vi tagit ett par steg mot framtiden och ett lagbygge, som inte är färdigt, men där materíalet finns och bara behöver ytterligare justeringar och utveckling. Man kan se en framtid i truppen, dessutom en ljus sådan, men den behöver tid, rutin och tålamod.

Man måste kunna krypa innan man kan gå - men snart löper vi för fullt.

Bappe 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0