Matchens profil - Niklas Jihde inför AIK-dagen i Solnahallen 23/11



Niklas Jihde kändes given som profil. En av de få spelare i laget, som borde veta var Mullsjö ligger men också behärskar spåket. Niklas håller med mig men tror inte att Mullsjö ligger i Småland!

Hur känns det så här långt in i säsongen?
- Det känns faktiskt riktigt bra, även om spelet inte alltid funkat till 100%. Det ser lite konstigt ut i tabellen, men vi har ju spelat färre matcher än de flesta andra lagen. Vinner vi hängmatcherna så har vi ett helt annat läge. Sen känns det förstås jättebra att ha klarat det första målet för säsongen - Europaguldet!
- Det är ju rätt många unga spelare som successivt kommit in i laget och det känns riktigt bra. De tar ju för sig rejält också och bidrar både på och utanför banan. De tar för sig också iomklädningsrummet.
- Även för etablerade spelare, som Kim Nilsson t ex, är det mycket se och lära till en början. Vi har ett spel som är olikt de flesta andras och det måste få ta tid att komma in i det. Flera av de nya kom från lag, där de fick mycket speltid, spelade i box- och powerplay och här är det ett annat läge.
- Man kan ju se att det inte är en spelare från AIK som toppar poängligan utan våra poäng görs av fler spelare än i stort sett alla andra lag. Sen blir det ju alltid skador och sjukdomar under en lång säsong, som senast när Stoffe Svanemar gick in i stället för Karl-Johan Nilsson efter hans huvusskada. Spelet blev inte lidande på det. Och jag tror han lärde sig en del av att gå in i en femma med fyra VM-spelare.

Såvitt jag kunnat se har AIK aldrig slagit Mullsjö (inte förlorat heller), har du mött dem någon gång?
- Ja, faktiskt! När jag flyttade till Schweiz avslutade vi försäsongsträningen med ett träningsläger i Mullsjö! Men det är nog enda gången jag varit där eller mött dem.  Vi mötte dem i en match. Mullsjö har väl alltid varit ett division-1-lag och jag hade nog inte trott att jag skulle få möta dem i en seriematch. De har ju börjat riktigt bra, verkar inte rädda av sig utan kör på med friskt mod. Jag tror att det kan bli en riktigt kul match för publiken. Hoppas nu att det blir en stor publik. Det är helt grymt att spela i Solnahallen, när det är mycket folk och man känner stödet och entusiasmen.

Niklas pratar med stor entusiasm om förra årets AIK-dag. Han ser verkligen fram mot att på nytt träffa unga och entusiastiska fans och innebandyspelare. Han är också klart missnöjd med förlusten mot Storvreta.

Hälsoläget i truppen?
- Det finns några småskador.. bl a har Djurling lite känning, men alla ska nog kunna spela. Sen ska vi ju vara med en del på AIK-dagen och det ska bli jättekul, det var det förra året. De unga är så väldigt intresserade och engagerade och frågar varför vi spelar så vid dom och dom tillfällena.
- Sen måste jag framhålla målvakterna. Vi har ju i två år i rad haft en finsk toppmålvakt tillsammans med Linus. Nu har vi Linus och Patrik och målvaktsspelet har varit fantstiskt bra. De var ju många som var oroliga före säsongsstarten, men det är helt onödigt. De har verkligen varit bra. Du vinner inte Europacupen utan två bra målvakter. Men så var nog Linus den som var allra gladast efter segern i finalen!
- Sen har Fröbergs come-back också betytt mycket för laget med hans AIK-hjärta och viljestyrka.

Hur går det mot Mullsjö på söndag då?
- De har ett tekniskt och spelskickligt lag, men är bättre offensivt än defensivt. Vi vinner med 9-3. Två tuffa perioder och sen drar vi ifrån. Fröberg gör hat-trick!

Tack Niklas. Vi ses efter söndagsmatchen! Och du hade nog rätt, Mullsjö lär ligga i Västergötland.

Bappe Bjuggren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0