Matchens profil och andra röster efter Mullsjömatchen

Det blev en lång dags väg till match för alla de som ställde upp och på olika sätt bidrog till att göra AIK-dagen till både en fest och manifestation för stora och små besökare. Redan halv sju på morgonen började arrangörerna förbereda för den stora festen!

Ett antal ungdomsmatcher kunde man också se och det var svårt att inte imponeras av den återväxt som finns i den alltmer populära innebandyn.

Matchen blev, resultatmässigt, ganska ryckig. AIK vann den första perioden med 2-0. Redan efter 11 sekunders spel i den andra perioden blev det 3-0. Detta väckte Mullsjö, som reducerade till 3-1 efter drygt tio minuter. Strax därpå åkte hemmalaget på en dubbelutvisning! Mullsjö kunde inte slå hål på tremannaförsvaret, men 10 sekunder efter att vi blivit fulltaliga kom ännu ett Mullsjömål. 3-2! Under periodens sista 46 sekunder skulle Niklas Jihde med 2 mål, varav det sista på straff, fastställa 5-2 inför den sista perioden.

Jihde var nära att efter en dryg halv minuts spel i den tredje perioden öka ledningne via ett knackskott, men i stället skulle Mullsjö komma igen och reducera två gånger inom 2½ minuter.5-4 med knappt 12 minuter kvar.

Det skulle visa sig att Mullsjö givit allt, de orkade inte resa sig igen. Det blev i stället vi som avslutade med fyra härliga mål under matchens sista tio minuter.

Niklas Jihde var glad efter matchen. Han tippade ju 9-3 men det blev nu 9-4. Han hade kanske inte räknat med Alexander Egebrants bjudning till 5-4 efter drygt 8 minuter i den trdje periode. Egebrant gjorde i övrigt en utmärkt match och är förlåten för den enda missen.

Hans påstående att Andreas Fröberg skulle göra hattrick stämde inte, men faktum var att det var nära! Fröberg var vid tre tillfällen ensam framför Mullsjös mål, men målvakten lyckades varje gång komma åt bollen tillräckligt för att den skulle gå över eller utanför!

Nå Niklas tog sitt ansvar. Har man sagt 9 mål, så ska det så bli, även om man får göra fem själv!

Han tordes dock inte lova att det händer varje gång han utses till profil innan matchen, så han slipper bli "ständig profil".

Annars menade Niklas att det var en klar och rättvis seger, även om Mullsjö gjorde en bra match occh kämpade in i det sista. AIK spelade också bra under största delen av matchen tyckte Niklas. Den lilla svackan i den andra perioden var kortare än i de flesta tidigare matcherna under säsongen.

Mullsjö, menar Niklas, kan mycket väl klara av att hålla sig kvar i serien. De har en snabb och giftig offensiv, men har svårare att täppa till bakåt. Nu spelade de svartgula anfallen genomgående mycket bra denna kväll och höll ett bra tempo även vid och runt motståndarmålet.

I övrigt berömde han hela laget för kvällens insats, inte minst Wilmer Viinamäki, som fick spela i den tredje perioden och visade upp en härlig vilja, snabbhet och speluppfattning. Matchen var i princip avgjord då, men han hann visa att här har AIK ett framtidslöfte.

Att Niklas skulle få priset till matchens lirare i AIK var ingen högoddsare. Så blev det också.

Närmast väntar en landslagssamling inför VM och han ser naturligtvis fram emot det och tycker det känns tryggt med hela "sin" femma i truppen.

Patrik Jansson som gjorde en ny utmärkt insats i målet, var ändå lite självkritisk efter matchen och tyckte att ett eller två mål borde han kunnat ta. Men det är inte lätt när ett skott touchar någon på vä mot mål och ändrar riktning. Han gjorde dessutom ett snyggt ingripande med kropp och ben i ett läge när han inte fick använda händerna!

AIK:s övriga mål gjordes av Kim Nilsson, Karl-Johan Nilsson och Peter Fischerström. Blir det bara 8? Ja, 1-0-målet bokfördes som självmål!

En lång dags färd mot ett lyckligt slut. Den övervägande delen av publiken på 1127 personer verkade instämma!