Röster efter en knapp men klar seger mot Helsingborg

Ett otal chanser för bägge lagen, om än klart flest för AIK, gav till sist slutresultatet 4-2 (2-0. 1-2, 1-0).

Kan tyckas magert måhända, men två riktigt bra målvaktsinsatser höll siffrorna nere. Helsingborgs Mathias Andersson gjorde bl a fyra reflexräddningar vid frilägen, där man nästan börjat jubla för mål!

12.10 in i andra perioden hände något tråkigt, som gjorde att matchen aldrig riktigt kom igång igen - Karl-Johan Nilsson snubblade. i kamp om bollen, via sargen in i det draperidolda handbollsmålet(?). Han fick sedan med täckt huvud ledas av banan för vidaretransport till sjukhus. Han var tillbaka, iförd vit turban, strax efter matchslut och berättade att han fått sy ett jack i huvudet, men attt det inte förelåg någon hjärnskakning, vilket man naturligtvis fruktat.

Efter den sedvanliga segersången ("Å vi e AIK..." som sjöngs som vore den en 45-varvare spelad på 78) kom spelarna ner i friidrottshallen för sedvanlig nedvarvning. De valde att springa mot de friidrottstjejer, som också använde löparbanan. Möjligen för att slippa varvas. Tjejerna höll inte på med nedvarvning....


"Tian" ställde upp för en snabb tränarkommentar.

- En vinst är alltid en vinst. Den första perioden tycker jag vi är bra. Sen tappar vi fokus en del efter skadan i andra perioden och Helsingborg har sina specialister och gör två Zorromål som de är bra på.
- De krigar väldigt tappert tycker jag... jobbar oerhört hårt.
- Men till slut, i sista perioden, visar vi ändå vem som bestämmer på banan. När vi tog tag i taktpinnen igen, kändes det säkert.

Fram till och med 3-1 såg det lugnt och säkert ut, men sen...?

-Ja, vi tappade lite fokus, men jag vill inte skylla på det. Men som sagt, i tredje perioden styrde vi upp det och segern kändes ändå säker.

Tian har rätt. Mellan ungefär den 29:e och 40:e minuten tappade vi fokus och position ganska mycket. Karl-Johans huvudskada efter 32 minuter gjorde det inte bättre. Kanske var det rapporten om att det var en ren köttskada, som hjälpte oss att hitta fokus igen.


Många spelare gjorde en bra och helgjuten insats. Själv imponerades jag åter av Ron Sjöbloms backspel, som gör att han får större utbyte av sin snabbhet bl a och neftersom han utsågs till matchens lirare i AIK & i Helsingborg blev det också helt rätt när målvakten fick priset.

Så det blev ett snack med Ron också.

Matchens lirare - var det verkligen välförtjänt?
- Jaaa.. jag tycker nog det gick ganska bra idag... i alla fall i två perioder, den andra och tredje. I första tycker jag inte det gick så bra för min del, men.... ja det kändes inte riktigt bra då.

Har du accepterat att det är back du är?
- Det funkar jättebra just nu i alla fall, Och så länge det gör det är det naturligtvis kul att spela där.

Hade du fått spela back lite tidigare hade du kanske varit i VM-truppen nu?
-Ja, kanske  det! (stort leende och en ironisk glimt i ögonen) Men på slutet har det funkat jättebra och då känns det ju kul också.

Du får större utbyte av din snabbhet som back, tycker jag.
- Jaa... men jag måste våga lite mer, gå med lite mer i anfallen, Jag har kvaltet för det, men vågar kanske inte riktigt ännu.

Lite motvilligt erkänner han att han är en av de snabbaste i laget. 1:a på 10-meterstestet och 2:a på 20.

Var trivs du egentligen bäst då?
- Jaa... det är svårt att säga.... där jag får spela (skratt). Nej, men det är ju det viktigaste: att man får spela och då får man ta den roll man blir tilldelad och göra det bra.
- Jag blir nog en gubbe-i-lådan, kan dyka upp var som helst. Det är inget problem.

Matchen i dag då?
- Jag tycker faktiskt att vi spelade jäkligt stabilt idag. Ja, framförallt första och tredje perioderna. I andra blev vi plötsligt lite bekväma och slutade skjuta, stod mest och väntade.
- Framförallt var det väl efter att Kalle gjorde sig illa, som det blev passivt och försiktigt. Så det var starkt och skönt att vi höjde oss i tredje igen och faktiskt dödade matchen.
- Det känns skönt att vinna hemma i Solnahallen! Sen är det alltid bra att ligga högt i tabellen, det ger ju en viss respekt från motståndarna också. Det är alltid bra!

Micke Karlberg har en del att jobba med i Helsingborg, som ligger illa till i serien, men borde ha en hel del mer att ge.

Bappe

Kommentarer
Postat av: Loo - Veckansblogg ?

Vad tycker du om Adam Tensta feat Eboi?

2008-11-11 @ 23:15:54
URL: http://loem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0