Onödigt poängtapp i slutet för Väsby

Det blev en hal och svår match på Vilundavallen denna kväll. Regnet gjorde att spelarna fick svårt med balansen och att många skott lyfte till oanade höjder. Ändå presterade Väsby och Limhamn/Bunkeflo ett spel som var bättre än underlaget förtjänade!

Det började bra för hemmalaget. Redan efter drygt 10 minuter höll sig Micke Thorstensson (vem annars?) framme och satte kallt bollen vid sidan av och utom räckhåll för målvakten efter en fin framspelning av Adde Catovic.
Väsby skulle fortsätta att skapa chanser under hela halvleken, men skotten gick ofta lite vilt på grund av underlaget. Det märktes också att gästerna behövde poäng i kampen om en kvalplats till fortsatt spel i Superettan. De kämpade helhjärtat hela matchen. Det gjorde i och för sig Väsby också, men motivationen var nog inte lika tvingande.
Annars var det två unga spelare i Väsby som gladde mest i den första halvan. Christoffer Ericsson, som spelade vänsterback från start och som jag tycker var planens bäste i första halvlek, och Viktor Lundberg, som spelade en mogen och konstruktiv fotboll på mitten. Kul att se dem från start. Chrille E byttes ut efter drygt 20 minuter i den andra halvleken och Viktor när en kvart återstod. Två framtidslirare!

Den andra halvleken blev mest en lång, blöt kamp. L/B gav aldrig upp, de ville verkligen ha en poäng, men Väsby stod upp, men när det återstod ungefär 8 minuter av matchen lyckades ändå gästerna kvittera efter lite studsar och flipperspel i Väsbys straffområde efter en hörna. Kanske inte rättvist, men kämpaanda kan räcka långt.
Annars var Thorsten ytterst nära att sätta 2-0 i den 55:e minuten, när han bröstade (!) en boll från Adde Catovic , men på något sätt lyckades bollen studsa ut i st f in från stolpen! Marginalerna var inte på hemmalagets sida.

Nicke Westberg i målet, som fick pris till matchens lirare i hemmalaget, gjorde ett par-tre prakträddningar, så den delade poängen var inte ologisk, trots att Väsby totalt skapade mer än gästerna.

Väsby, som har två matcher kvar i år, är klara för fortsatt spel i Superettan sen en tid. De har gjort rätt för det fortsatta spelet i den nästhögsta serien och spelar ofta en varierad och sevärd fotboll. En hemmamatch återstår den 25/10 kl 14.00. Gå gärna och se dem då. Det är spelarna värda. Tyvärr kan jag inte se dem eftersom jag är bortrest den helgen. Men nästa år....