Uddamålsseger mot Tumba för damerna

AIK-Tumba HBK 28–27 (16–14)

Målgörare AIK: Annika Bergman 8, Emelie Ahlin-Andersson 4, Emelie Laurent 4, Åsa Berntsson 3, Elin Olsson 3, Jeanette Dagson 2, Sofia Törevik 2, Sofia Mattsson 2.

AIK vann med 28–27 mot Tumba HBK, vilket utgör Tumbas utvecklingslag, i division 2 östsvenska södra. Resultatet innebar AIK:s första seger för säsongen medan Tumba fick sin tredje förlust. AIK är för närvarande femma i en haltande tabell, Tumba parkerar på sista plats.

AIK tog tag i taktpinnen från början och ledde med mellan två och fem mål under hela första halvleken. Paussiffrorna skrevs till 16–14. Fram till mitten av andra halvlek var matchbilden densamma. Men då fick laget en svacka och Tumba kunde gå ifatt och förbi. När det var fyra minuter kvar ledde Tumba med två bollar men en missad straff och ett missat friläge gav AIK chansen att jämna ut. Slutet blev dramatiskt. AIK kunde gå upp i ledning och hålla undan genom att coacherna beordrade en dubbelpunkt på Tumbas tongivande spelare.

Mycket av AIK:s anfallsspel hängde på åttamålsskytten Annika Bergman. Det var också när hon hade en svacka i andra halvlek som Tumba tog sig förbi i målprotokollet. Bra lyckades också de båda Emelie, Ahlin-Andersson och Laurent med fyra mål var.

Matchkvaliteten svängde rejält, både i försvarsspel och anfallsspel. Ibland var det riktigt bra, ibland slarvades det rejält. Och det gäller båda lagen. Men bland annat genom Annika Bergmans skytte och att Tumba gjorde något fler tekniska fel så kunde AIK ta hem två välbehövliga poäng.

Nästa match spelas borta mot Örebro. Hemma i Solnahallen kan vi se damerna först söndagen den 26 oktober klockan 18.00.