Väsbyförlust mot Sirius

Sirius räddade med stor sannolikhet en fortsatt plats i Superettan genom att vinna kvällens match på Vilundavallen med 2-1 (1-0).
Det var annars en match, där Väsby hade något fler klara chanser, men där Sirius klarade pressen bra och tog tre viktiga poäng.
Matchen bestod mer av kamp och vilja än skönspel. Dessutom verkade spelarna ha problem på det synbart ganska sliriga underlaget.

Det var den gamle AIK-bekantingen Ante Eriksson som gjorde det enda målet i den första halvleken. Tre minuter in i den andra halvleken kvitterade Väsby. Vem som gjorde det? Thorsten, förstås, dvs Mikael Thorstensson. Resultatet kändes tämligen rättvist. Ante Eriksson gick av efter en dryg timmes spel p gr a problem med baksidan på en låret. Han har haft problem med det i bägge låren under säsongen. In kom i stället en annan exAIK-are, Danile Hoch. Och det var också han som skulle göra matchens sista mål efter drygt 80 minuter.

Det var som sagt inget stort spel denna kyliga och småregniga kväll. Priset till matchens lirare gick till Thorsten i hemmalaget och till Mani Tourang i Sirius. Mani, också en "gammal" svartgul spelare var riktigt bra och aktiv hela matchen och förtjänade priset. I Väsby måste Martin Mutumba varit en svår konkurrent. Han spelade mycket bra och skärpt tills han mot slutet fick byta efter en tuff tackling.

Av de totalt 25 aktörerna i matchen var det 11 som har ett AIK-förflutet. Flertalet av dem skulle inte kännas fel att ha i truppen nu heller!
Elvan: Nicke Westberg - Peter Motas, Mani Tourang, Gabbe Petrovic, Pierre Gallo - Ante Eriksson, Viktor Lundberg, Adde Catovic, Martin Mutumba - Thorsten, Daniel Hoch.
Försvaret ser kanske inte helt kassaskåpssäkert ut, men det skulle säkert ge ett offensivt tryck. Hade Väsby bytt in Sotte Papagiannopoulos och Chrille Eriksson hade det stärkt den fiktiva defensiven!

Hemmapubliken var självklart besviken efter den lite snöpliga förlusten men de 435 åskådarna kan säkert bli några till om vädergudarna sköter sig i de två kvarvarande hemmamatcherna.