Jeppe Lindgren efter segern mot Enskede

Jeppe kom 2007 från Boo IF till AIK. Han är mittback, lång och kraftig och spelade i Juniorallsvenskan 2008. I år är han en av åldermännen i truppen och lagkapten. I matchen mot Enskede var han en av dominanterna på planen och ett säkert ankare i försvaret, vilket inte hindrade honom från att vid flera tillfällen delta i det offensiva spelet. Något mål blev det inte, men det var heller inte långtifrån!


Han ställde upp på en intervju efter matchen:


Du tog ditt ansvar som kapten. Var detta en av dina bästa matcher i juniorlaget?

- Ja... i alla fall i år.


Egentligen borde vi väl avgjort matchen i första halvlek?

- Ja, verkligen... vi skapade jättemånga lägen och hade en himla massa chanser... men vi är lite inefffektiva framför mål och slarvar lite på planens sista tredjedel.


Ändå har ni full poäng efter två matcher.

- Javisst, vi har fått en bra start.. det känns klockrent.


I år är du något av en veteran trots din ungdom?

- Det säger inte så mycket... det är bara att köra på. Vi siktar på slutspel och vårt andra mål är att komma så långt som möjligt... egentligen tar vi en match i taget.


Ni har ju ett ungt lag för att vara i Juniorallsvenskan, men det verkar inte vara något handikapp?

- Vi har pratat mycket om det.... eftersom vi är yngre och kanske lite mindre måste vi vara ettriga och ligga på hela tiden... det handlar om att vara rörliga och kriga.


Du hinner ändå vara med i det offensiva spelet.

- Ja, det ska nog hålla i sig under hela säsongen.


Det tror jag också. Jeppe har sitt eget spelsätt, men visst känns han som en värdig arvtagare till två tidgare och succéartade juniormittbackar: Per "Pärtan" Karlsson och Sotirios "Sotte" Papagiannopoulos.

Det ska bli intressant att följa juniorerna i den fortsatta seriekampen. De spelar snabbt, rörligt och med hög intensitet och förtjänar en större publik än de 80-100 personer som satt i Skyttans sol under lördagen.


Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0