Matchens profil - Nr 1 inför Helsingborgs IF

AIK:s ständiga nr 1 har ett mycket skiftande yttre. Ibland ser han förbluffande ung ut, ibland grå och sliten. Ibland ser han t o m ut som hon!

Det finns två tillfällen, när han/hon ser likadan ut, främst när AIK gjort mål. Då lyser nummer 1 av glädje, stolthet och emellanåt av lättnad. Skulle målet göras i den egna buren ser nr 1 i stället besviken, tvivlande och emellanåt uppgiven ut. Ljudet skiftar också från ett jubland tryck i den förstnämnda situationen, till en långt utdragen suck/inandning i den andra.

Nummer 1 låter ofta mycket och sjunger gärna. Få andra spelare kan sjunga sig igenom en hel match och ändå vara beredd när bollen kommer. Nr 1 kan! Till skillnad från alla andra svartgula nummer är media i allmänhet mer intresserad av nr 1, när det gått illa än när det gått bra i matchen! Nr 1 fixar det. Nästa match är han där som vanligt och med hjärtat fyllt av hopp. Det finns inget annat lag som har en så  stor nummer 1 som AIK

Ja du, nr 1, i morgon gäller det Helsingborg. Hur går det?

- Jorå, det ska bli tre poäng. HIF hade ju problem med Väsby häromdagen. Länge stod det 0-0 och skåningarna imponerade inte. Jag fick leta för att ens få syn på Henke Larsson, t ex!

Fast HIF vann ju trots allt!

- Jo...  de plockade in en ung kille, Rasmus Jönsson, och han satte två mot slutet. Men nu är vi förvarnade och han kanske inte ens vill gå in, när han ser Joos Hoiveld! Väsby hade det lite jobbigt första kvarten, men sen hängde de ändå bra med i matchen och fram till Jönssons inhopp var Väsby närmare 1-0 än HIF!

Brukar du se Väsby också?
Nja, nr 1 är alltid där, men jag kan se lite olika ut, förstås. Jag har ett stort vokalt omfång också, så jag kan låta nästan hur som helst!!

Helsingborg då.. Också ett topplag så här långt men hur går det i morgon?
- Självklart blir det en svartgul seger, Skåne har redan fått sina poäng på Råsunda för i år. Sen gör säkert Obolo, Thorstensson, Viktor Lundberg och Pierre Bengtsson  mål, fast det är inte alldeles säkert att alla gör det just i morgon!

Nummer 1 är alltså segerviss och kan ibland tyckas lite förvirrad i sina svar, men nr 1 är ändå alltid störst, bäst och vackrast och flest!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0