Röster från Solnahallen efter tredje semifinalen


Det var en trött men lycklig trupp som efter matchen först sjöng och sedan joggade ner sig. En jämn match hade det varit - för tredje gången. Resultatserien efter ordinarie speltid är märklig: 8-8, 4-4, 2-2. Det borde innebära att nästa match, i Uppsala, slutar 1-1 och sedan avgörs i sudden eller på straffslag. Skulle Storvreta vinna då, så kan man ju undra vad som händer i den femte matchen. ½-½ är ju inte möjligt. 0-0? Eller så vänder talserien och det blir 2-2.

Att Koffe Kranberg fick sätta det avgörande målet kändes både rättvist och välförtjänt, som han sliter, jobbar och springer i varje match. Utan att dra på sig en enda utvisning! Trots ganska tufft spel har det totalt varit en matchsvit med ytterst få utvisningar, totalt 4 så här långt. Ändå har det tidvis varit tufft men inte fult och domarna ska ha beröm för att de valt en nivå, som tillåtit slutspelsserien att bli en hård kamp utan att bli grisig.

Några spelare hann vi byta några ord med mellan sång och jogging.

Först den som jag tycker var matchens lirare (om än i hård konkurrens): Kim Nilsson

För första gången i ledningen i semifinalserien!
- Njaa... vi hade ju ledningen med 1-0 i första matchen och med 8-7 också ett slag! Men visst.. vi släpper till två mål i dag i första perioden och stänger sen till helt i andra och tredje, så det är klart att det känns otroligt skönt!
- Sen kommer ju trean sent i förlängningen, så då kändes det extra skönt. Inte minst att slippa straffar som i förra matchen. Fast vilka som skulle ta straffar var klart redan före matchen.
- Nu har vi 2-1 i matcher och det ser bra ut inför fredag.
- Ja, Storvreta har överraskat, fast det bör ju vara jämnt när de bästa lagen i Sverige möts i avgörande matcher. Balrog slog ju ut Täby, som ändå var ett topplag under hela seriespelet!

Kim berömmer sen också Patrik i målet och Niklas Jihde lite extra.

Niclas Ånmark i tredjefemman var inne i ett avlastningsbyte, som svslutades med ett Storvretamål, lite oturligt.
- Vi hade bollen nästan hela bytet, sen fick de ett anfall i slutet.. och gjorde mål på halvvolley.
- Visst är det jobbigare att sitta bredvid och titta på än att spela. Fast i en sån här match räcker det med att vi vinner.
- Det är ett jämnt slutspel men det är också fyra bra lag som spelar, även om Balrog väl skrällt lite. De krigar och gör det bra.
- Nu vinner vi på fredag - och sen är det Globen!

Till sist denna kväll, Patrik Jansson, storspelande målvakt som trivs i viktiga matcher.
- Man kan ju inte vara annat än nöjd efter de matcher vi gjort hittills.
- Jag har aldrig varit med om något liknande - oavgjort i varje match, avgörande i sudden, på straffar, i sudden - det är inte klokt! Inte resultaten heller(se inledningen: 8-8 osv)!
- Efter första matchen kände vi ändå lite så att det här var ändå bara första matchen av fem, det ska vi ta igen, så deppigt blev det aldrig. Sen har vi varit väldigt målmedvetna och våra fans får ju minst någon match extra!

Du är naturligtvis nöjd med din egen  insats?
- Ja, det är klart att jag är nöjd. Och det är oerhört kul att få förtroendet och att känna att man är i form, nu när det gäller så mycket.
- Rutinen är bra att ha. Jag har spelat slutspel förut... det är inte så att man står på nålar och oroar sig, man vet att trots vad den betyder är det en match som alla andra. Fast visst hjälper det att veta att man kan lita på sina lagkamrater och det vet man när man spelar i Allmänna Idrottsklubben!
- Det blir en tuff långfredag.. Storvreta måste vinna, de måste köra... vi har matchboll och har allt att vinna, de måste också vinna men de måste göra det två gånger i rad!

Solnahallen sorlar och jublar fortfarande, många i publiken dröjer kvar och hyllar sina hjältar.


Bappe

Kommentarer
Postat av: Håcke

Jag tycker det var en rätt slätstruken match - säkert i AIK-coachen smak men knappast i publikens. Storvreta har stora chanser att vända denna matchserie. AIK är bättre organiserade, förutom vid 1-2 målet, men i anfall är Storvreta minst lika bra om inte bättre. Den som vågar vinner - en klyscha som stämmer.

2009-04-09 @ 13:40:23
URL: http://merasport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0