Seger med 3-1 - men inte övertygande

AIK spelade mot Akropolis på Skytteholms C-plan. I laget ingick inga spelare från den allsvenska premiärelvan även om från Väsby inlånade backen Mikael Wenzel på håll kunde varit Markus Jonsson! I backlinjen spelade ytterligare en Väsbyspelare, lagkaptenen Daniel Johansson.

Akropolis spelade faktiskt oavgjort, 3-3, i en träningsmatch mot Väsby på Skyttan. Så vi visste att helt harmlösa var de inte.
Även om vi tog en tidig 1-0-ledning, efter cirka en kvart, så var vår dominans kanske inte så stor som man skulle förväntat. Tempomässigt var vi klart bättre, men samspel och passningar fungerade lite så där. Återigen syntes det att det ganska trånga Skytteholm gör det svårt för oss att spela det spel vi ska och vill föra. Visst hade vi ett stort bollinnehav, men vi hade svårt att hitta avslutslägena. Pontus Engblom fick ett och satte också in bollen.
Akropolis problem att hänga med i spelet resulterade i två gula kort för en försvarare redan under matchens första halvtimme.

Den andra halvleken blev mer händelserik men också mer hafsig och slarvig. Överraskande nog kvitterade gästerna efter ungefär 10 minuters spel! Ett hårt skott, som mycket snyggt gick ribba in. Milos Petkovic var helt chanslös.

Patrik Bojent, som gjorde en bra match inte minst offensivt, skulle sen återge AIK ledningen efter drygt 25 minuters spel, då han drog till direkt på en pass från CH Jagne. Snyggt och säkert.
Det tredje AIK-målet kom alldeles före matchslutet och då var det återigen Pontus Engblom som satte bollen i nät.
De sista knappt 20 minuterna byttes AIK-junioren Christoffer Orfanidis in och hann visa prov på både bra bollbehandling och fin spelförståelse. Kul!

Vi var det bättre laget utan att på något sätt glänsa eller behöva förta oss. Försvaret såg stabilt ut utom vid Akropolis mål, då det fanns gott om stora tomma ytor i backlinjen. De bägge inlånade Väsbyspelarna skötte sig utmärkt.

Yussuf Saleh är en rolig spelare att se, snabb, dribblingssäker och med bra balans. Han skulle bli ännu bättre om han ransonerade finter och dribblingar lite grann. Ibland lönar det sig att bara göra det enkla. Viktor Lundberg jobbar över stora ytor och gör det bra, men ger honom inte möjlighet att komma till skottläge särskilt mycket. Och vi vet ju att han kan skjuta!

CH Jagne hade det lite tungt och hade svårt att komma i position och när han gjorde det, blev han offsideavblåst. Knappt men korrekt. Förmodligen berdde det mest på för mycket vilja.
Pontus Engblom har bra blick för spelet och bedömmer chanser och situationer bra, men verkar inte helt inne i vårt spelsystem, men det kommer. Gör man två mål, har man naturligtvis varit bra. Det var ganska nära ännu ett, dessutom.

Grått och lite halvruggigt var det, seger blev det och bättre kommer det att bli - både spel- och vädermässigt!