Tankar efter SM-guldet



Sällan har det sjungits så mycket eller så blandat som i AIK:s omklädningsrum efter matchen. Det sjöngs mycket, högt och... ja, ännu högre. Alla deltog med en uppenbar och äkta glädje, som var härlig att se -  OK,delvis  också att höra. De mest musikaliskt aktiva var dels Myran, Sebastian Myrbäck, och dels MC, Mats Carlsson. Myran satt på bänken hela matchen så hans otroliga energi var lätt att förstå, men MC hade ju faktiskt gjort ett hårt och bra arbete under matchen men hade helt klart gott om krafter kvar.
Tränare och ledare duschades förstås, utan att få en möjlighet till att ta av sig kläderna, ja de hann i alla fall få av sig kavajerna på väg in till duschen.

Som sagt, glädjen, och kanske lättnden, var stor. 2-2 efter två perioder låter ju inte betryggande, men det kändes ändå märkvärdigt tryggt. De djupdykningar vi ofta gjort inågon period i seriematcherna såg man inget av under finalen.

Det kändes bra och riktigt att Niklas Jihde i sin sista match fick såväl inleda som avsluta målgörandet. Jag tror att alla unnade honom det. Konstigare var då att Kim Nilsson inte gjorde något mål. Kanske tänkte han framåt: nästa år är Jihde inte med, då får jag sätta dem. Det är typiskt tänk från en generös och ödmjuk spelare. Kim, som jag totalt sett nog tycker har varit vår bäste spelare under slutspelet och de sista seriematcherna. Men konkurrensen är hård! Kapten Edgar, Patrik Edgren, har också varit en klippa i hela slutspelet, inte minst i de perioder när spelet har kärvat lite.

Linus Blomqvist, som var höstens förstemålvakt, bland annat i Europacupen, har i slutspelet fått stå tillbaka för Patrik Jansson, som varit lysande. Målvaktsposten är ju ett enmansjobb, men våra två målvakter har hela tiden helhjärtat stött den som för dagen varit utvald, vilket känns skönt inför kommande säsong.

Två nyförvärv är redan klara och det kanske behövs två klasspelare på en Jihde. Gillek är ett känt kort, medan schweizaren, som jag inte minns särskilt väl från VM, är mer svårbedömd. Fast vi brukar hitta nya spelare med klass!

Både SM- och EC-guld samma säsong - sug på den!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0