AIK -Alba 10-3 och en intervju med Ulf Hallstensson

AIK Innebandy spelade sin första match i Solnahallen sedan semifinalmatcherna i våras. För motståndet svarade Alba från Sandviken. Ett ungt och ganska tempostarkt lag men inte ännu av elitserieklass.

Förutom de spelare som lämnat sedan förra säsongen ( Niklas Jihde, Daniel Schmidt, Niklas Ånmark och Sebastian Myrbäck) saknades denna kväll, p gr a skador eller annat, Patrik Edgren, Kristoffer Kranberg, Henrik Lorendahl, Rikard Norman, Jon Möllersten och Niklas Maripuu.

Detta innebar att såväl Mats Carlsson som Andreas Fröberg spelade på backpositioner! I stället fick publiken se flera nyfövärv på planen: Emanuel Antener, David Gillek, Patrik Stanley, Kevin Lundgren.

De femmor vi fick se gjorde alla fina insatser, men de kommer naturligtvis att se annorlunda ut, när alla är spelklara igen. Kvällens ungdomskedja Stoffe Svanemar, Wilmer Viinamäki och Kevin Lundgren är väl kanske inte någon given kedja i seriespelet, trots den fina insats de gjorde denna kväll.

10-3 (3-0,2-2,5-1) slutade alltså matchen och resultatet är tämligen rättvisande. Vad de svartgula behöver arbeta på är spelet i numerärt underläge. Två av gästernas mål kom när Ron Sjöblom satt i utvisningsbåset! AIK lyckades däremot inte måla i numerärt överläge! Det ska också sägas att den stora segermarginalen delvis beror på att Patrik Nilsson i målet gjorde några högklassiga räddningar.
Annars är det väl inte läge för en alltför närgången spelarkritik med tanke på den omflyttning av troliga formationer vi gjorde, men första kedjan för dagen Anterer-Kim Nilsson-Djurling imponerade! Kim Nilsson och David Gillek blev tvåmålsskyttar för hemmalaget.

En avspänd och öppen Ulf Hallstensson pratade gärna om matchen och framtiden efter avslutad match.

Jaa Uffe, tio mål framåt!
- Jo, det är alltid kul att få göra och få se många mål.

Hade du beordrat Ron Sjöblom att dra på sig två utvisningar för att vi skull få känna på 4-5 spel?

- (skratt) Nja det var nog tillfälligheter, tror jag. Så var det inte.

Hur tycker du att det ser ut nu jämfört med förra året?
- Jag tycker alltid det är svårt att jämföra försäsonger med varandra. Det finns ju både likheter och skillnader. Likheten mellan i år och förra året är väl att i fjol var vi lite smårostiga och det är vi i år också. Nu var ju det här den tredje matchen på kort tid och för oss handlar det om att få matchvana. Vi håller just nu på att jobba med olika delar i spelet och det gör det svårare för spelarna. Idag valde vi till exempel att köra med väldigt högt försvarsspel och det är en konst att hitta rätt värderingar så att det inte blir ett alltför böljande spel. Jag tycker att den tredje perioden var riktigt bra... det tar sin tid och måste få göra det.

Vi har ju endel skador också..
- Ja, vi har lite småskavanker i laget... men det är som sagt viktigt att få matchvana, så har jag fjorton spelare i laget, så spelar alla, så enkelt är det.

Du låter nästan optimistisk inför seriestarten, är det verkligen så?
- (skratt) Nja... jag är ju norrlänning, så....
- Nej, men allvarligt, så är det kul att se hur de utvecklas, det är ju egentligen ett nytt AIK. Det är faktiskt fjorton nya spelare, sen jag kom hit bara! Fast det första året berodde det ju inte på mig! Men det är nog ingen som riktigt tänker på det. Det är en lite annan toch på laget om man säger så.
- Det är ju jättetydligt att vi är inne i ett generationsskifte, men det finns en målmedvetenhet i AIK som man kan ta på! Vi vill vara ett topplag. Så enkelt är det!

De femmor vi såg idag är väl knappast de som startar i serien, men det såg ändå väldigt lovande ut.

- Visst, det var en hyfsad balans i samtliga enheter, men vi är fortfarande i ett tidgt skede av säsongen. Nu handlar det om att spelarna ska komma in i det och det är först när de gjort det, som jag kan se hur vi bör formera laget.

Ingen Europacup i år. Känner du lättnad eller saknad?

- Man vill väl alltid vinna titlar... men nu är det som det är. Europacupen är som skapelse en fantastisk sak, men ekonomin gör att det blir svårtatt delta. Det är något som andra får lösa.
- Ligacupen är ju också nerlagd, så vi får använda oss av ett annat säsongsupplägg.

Uffe låter positiv och övertygad när han pratar om årets trupp och de möjligheter som finns. Med norrländskt lugn och närheten till skratt och, inte minst, en gedigen innebandykunskap känns det trggt inför den nya säsong, när vi ska försöka försvara ett SM-guld som fortfarnde värmer många svartgula själar.

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0