Mr 100% efter BP-segern

Markus Jonsson var en av de sista spelarna ut ur omklädningsrummet efter matchen. Han kunde kosta på sig att ta det lugnt efter att ha satt det befriande kvitteringsmålet på en straff med knappt 25 minuter kvar på ordinarie speltid.

 

Markus var som vanligt lugn och samlad och påstod sig inte ha varit nervös inför sparken. Det var ju inte första gången han stod i den situationen. Straffen slogs lugnt och säkert.

 

I övrigt tyckte han att resultatet var rättvist även om segern satt långt inne. Spelet funkade bra defensivt, men vi hade svårt att komma till avslut. Han tyckte också att BP är bättre än man trodde inför säsongen och att de ska kunna hålla en allsvensk plats även till nästa år.

 

Någon egentlig förklaring till sin långa och obrutna svit av straffmål hade han inte. Ja, sviten gäller tävlingsmatcher, han har visst två missar i en B-lagsmatch och i en vinterlandskamp med landslaget!

 

Markus, precis som några andra spelare, var annars mest glada över att vi åter lyckades vända ett "onödigt" underläge till en trepoängare. Det visar på både vilja och moral och det är ju skönt att ta med sig till den kommande slutstriden om medaljerna.

 

Matchavgöraren Ivan Obolo var den som lockade flest journalister. Han är alltid lugn och vänlig och hans sveska blir allt bättre, men han har det inte lätt, när en bunt journalister samtidigt fyrar av en rad frågor i allt snabbare takt. Men även då är han behärskad och svarar på det han uppfattar.

 

Kim Bergstrand var samlad men också klart besviken på presskonferensen. Helt förståeligt. BP kämpade hårt under matchen. Straffen var odiskutabel och Ivan Obolos mål kunde ingen av motståndarna rå för. Vi har sett det förut och få tar bort Ivan i luftdueller.

 

Känslan efter matchen var lite: det är skönt när vi vinner 0-0-matcherna med 2-1!

 

Bappe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0