Seger trots mållös första halvlek

AIK vann träningsmatchen mot samarbetsklubben Akropolis efter en mållös första halvlek.AIK startade med följande elva:
Lee Baxter - Peter Motas, Adam Modin, Sotirios Papagiannopoulos, Daniel Sundgren - Pontus Engblom, Walid Atta, Mikael Thorstensson, Yussuf Saleh - Antonio Flávio, CH Jagne

AIK inledde matchen i bra tempo och fick tidigt bl a en hörna. Därefter kom spelet på något sätt av sig, kanske beroende på ett taggat Akropolis, som jobbade och slet hårt ibland på gränsen till fult i mittförsvaret. Annars märktes det väl att det var ett lag från klubbar med likartat spelsystem, men där man ändå inte alltid förstod varandra i spel och rörelseschema. Akropolis skulle göra halvlekens enda mål, som dock helt korrekt underkändes p gr a offside.

Halvleken blev också mållös och det var Akropolis, som var närmast att göra mål under de första 35 minuterna. Matchen spelades alltså i 2 x 35 minuter.

Danne Sundgren gick upp på mittfätet inför den andra halvleken och ersattes på backen av Filip Terland. Dessutom skulle sen ytterligare två sena byten göras.
Den andra halvleken såg klart bättre ut i svartgula ögon. Vi spelade betydligt distinktare och mer kontrollerat jämfört med den första. Micke Thorstensson gick upp som forward och det bytet ökade tyngden och kraften i anfallsspelet.
Det skulle bli två AIK-mål i matchen och de gjordes Av Micke Thorstensson och Pontus Engblom Thorsten spelade också fram till Pontus mål.

Det är svårt att ge någon meningsfull spelarkritik efter 2x35 minuter med spelare, som till delar inte spelat ihop tidigare. I Akropolis vardet förre AIK.junioren Jonas Gustafsson som imponerade mest, men laget håller en bra klass för att spela i division två. Målvakten Nicke Rönn, som är utlånad från AIK, kunde inte göra mycket åt målen och hade inte särskilt mycket att göra i övrigt.

Både Micke Thorstensson och Pontus Engblom visade prov på de kvalitéer de har och även Väsbylånen Sotte Papagiannopoulos och Filip Terland spelade bra i försvaret. Antonio Flávio då? Det syntes att han har kvaliet i spel och bollbehandling, men det var nturligtvis inte särskilt tacksamt att spela match med ett lag som man sett spela en gång och tränat med två gånger! Han visade som sagt prov på sin förmåga men hade inte lätt att förstå eller förstås av medspelarna. Ger vi honom chansen och har lite tålamod kommer han säkert att visa vad han faktiskt kan som fotbollsspelare.