AIK besegrade tämligen enkelt Örebro SK

En halvtidsledning med 1-0 utökades till 3-1, vilket snarast var lite smickrande siffror för ÖSK:s del!
AIK hade ett fjärde mål inne, som, något tveksamt, underkändes p gr a offside.

Det var även denna gång Miran Burgic, som inledde målskyttet. 2-0 satte Gabi Özkan, ett inte alltför märkligt skott, som målvakten lyckades missbedöma. Trean sattes sedan av Ivan Obolo efter att Pontus Engblom vunnit en boll vid kortlinjen och sedan snyggt passade Ivan.
ÖSK:s reducering kom i den 85:e spelminuten och den stod Eric Bassombeng för.

Jos Hooiveld blev utvisad i den 82:a minuten, möjligen för preotest mot domslut. AIK valde att inte sätta in en ersättare, vilket ju är tillåtet i träningsmatcher, utan valde att träna spela i numerärt underläge! Och det blev inget problem i den här matchen. Pierre Bengtsson fick gå ner på vänsterbackspositionen, Nisse Johansson in i backlinjens mitt, Ivan Obolo drogs tillbaka mot mittfältet och en trött Pontus Engblom blev i praktiken ensam forward. ÖSk åstadkom inte någonting under den kvarvarande tiden.

Spelmässigt var det en väl genomförd match av ett tämligen ungt AIK. Martin Mutumba inledde, precis som i förra matchen, med att, genom några snabba överstegsfinter, sätta sig i respekt hos son bevakare och precis som i förra matchen lyckades detta väl. Mutumba gjorde en genomgående bra insats, han försvann ur spelet i några perioder, men var hela tiden spelbar och ivrig att få bollen. Dessutom jobbar han över en stor yta på planen och gör det bra.

Det gjordes ovanligt få byten för att vara träningsmatch Per Karlsson bytte av Markus Jonsson i halvtid och i den andra halvleken ersatte Yussuf Saleh Gabi Özkan den sista kvarten.

Noterbart är annars att det unga innermittfältet, Kevin Walker och Pierre Bengtsson var utmärkt. Pontus Engblom, som ersatte Miran Burgic, då denne skadades, troligen lindrigt, i samband med sitt 1-0-mål, var härlig att se, men såg också rejält trött ut de sista 10-15 minuterna.

Det var ett tämligen ungt lag som AIK mönstrade, men det var svårt att se det i spelet. Truppen verkar väl samtränad och vet hur man ska spela i olika situationer och kan och törs också ta egna initiativ. Bland de spelare som inte deltog denna delvis soliga lördagseftermiddag finns både ålder och rutin att hämta, om och när detta behövs.

Man ska inte dra för stora slutsatser av försäsongsmatcher, men ändå - visst känns det löftesrikt. Ännu mer så efter att ha sett ett ungt och frejdigt Väsby besegra Syrianska Botkyrka med 6-0 före AIK:s match. Det känns lovande - och inte bara inför detta spelår!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0