Komfortabel Väsbyseger

Någon större kamp om segern blev det inte i Väsbys match mot Syrianska Botkyrka. De första 10 minuterna hängde gästerna hjälpligt med, men sedan tog Väsby kommandot och skulle inte släppa det igen.

1-0 kom efter 23 minuter, då Daniel Gustavsson slog ett fint inlägg som Omar Eddahri inte att något problem att lägga in bollen på.
Tre minuter senare var det dags igen, då Daniel Johansson nickade in 2-0 på Daniel Sundgrens fina hörna.
Halvlekens sista mål kom knappt tio minuter senare och åter var Daniel Sundgren inblandad när han tillsammans med Omar Eddahri spelade sig igenom motståndarförsvaret innan Omar satte bollen utom räckhåll för målvakten. 3-0 stod sig halvleken ut.

4-0 kom efter drygt fem minuters spel i den andra halvleken och det var ännu ett inlägg av Daniel Gustavsson, som gav Mange Eriksson chansen till en nick i mål.
Efter 68 minuter räddade en Syriansk försvarare målet med en reflexmässig hands. Följden blev utvisning och straffspark. Mange Eriksson satt straffen hårt, distinkt och säkert. 5-0.
Matchens sista mål kom i den 83:e minuten och då var det inbytte Bilel Ghemri som med ett kraftfullt skott fastställde slutresultatet till 6-0.

Syrianska Botkyrka spelar i Norrettan och var inte någon bra värdemätare på Väsbys kapacitet, men hemmalaget spelade dock bra och fortsatte med ett snabbt och aggressivt spel även när ledningen växte. Det är annars lätt att slå sig till ro, när siffrorna växer.

Väsby spelade genomgående vårdat med bra täckning bakåt och vände spelet snabbt och snyggt, när så krävdes.
Tre byten gjordes under matchen och inte heller de påverkade spelet, som fullföljdes på samma metodiska sätt som man startade matchen.
De fjorton spelare som totalt deltog skötte sig bra. Kanske höjde sig Danne Sundgren, Danne Gustavsson, Omar Eddahri och Daniel Johansson lite över ett genomgående väl och metodiskt spelande lag.

Det ska bli roligt att följa Väsbys vidare utveckling detta år.