Seger i första träningsmatchen

AIK inledde även i år träningsmatchandet mot IFK Mariehamn. I år blev det en knapp men klar seger med 1-0. Målet gjordes redan i den 28:e minuten av Miran Burgic, som efter ett fint anfall slog in bollen förbi en chanslös målvakt.

I halvlek bytte vi ut 8 av de 11 spelarna och ytterligare ett byte gjordes inför slutkvarten.

Det är svårt att analysera en så tidig match, där det viktigaste är att få igång spelarna. Dessutom är Skytteholm inte en idealisk plan för det spel de svartgula vill föra. Fria ytor är svåra att både hitta och skapa, vilket hemmalaget led mer av än gästerna.

De spelare som inte deltog i årspremiären, har antingen lättare skador eller är inte riktigt i kapp efter tidigare skador.

Några iakttagelser kan man ändå göra. Jos Hooiveld gjorde ett mäktigt intryck under den första halvleken. Både som spelare och ledargestalt! Ett mycket intressant nyförvärv.
Micke Thorstensson går på penicillin efter en ansiktsinfektion och kunde inte medverka. Walid Atta spelade innefmittfältare, med Pierrre Bengtsson i den första och Kevin Walker i den andra halvleken.
Unge Pontus Engblom kom in den sista kvarten, men hann inte synas speciellt.

Både CH Jagne och Yussuf Saleh visade upp en härlig offensiv fart och vilja men hade ingen lycka i avsluten.

En trevande men positiv och lovande inledning på säsongen.