Seger i herrhandbollen - trots en djupdipp!

Det var en stabil insats i söndagens match mot Polisen. Säkert och tidvis riktigt bra gick laget fram till en halvtidsledning mot Polisen med 18-13 och så långt hade vi vunnit varje tiominutersdel av matchen. (5-4, 7-4, 6-5) och det kändes som att Polisen var något nummer mindre. Kanske kände de det själva, för direkt efter pausen ökade de tempot och skärpte avsluten, samtidigt som vi blev klart mer nonchalanta framför mål jämfört med första halvlek.

Något som tränaren, Dimman, ju också märkte och lugnt och sansat manade spelarna till eftertanke. Det gav resultat, men fortfarande med knappt 12 minuters speltid kvar höll Polisen jämna steg, 23-23.
De sista tio minuterna skärpte vi oss och spelade lugnt och metodiskt, samtidigt som gästerna syntes allt tröttare och inte orkade stå emot i försvarsspelet på samma sätt som tidigare.

Med knappt 2 minuter kvar av matchen hade vi en fyramålsledning och slutförde matchen mest på säkerhet, vilket gjorde att Polisen kunde putsa siffrorna till 30-28.

Tiominutersdelarna såg ut så här: 5-4, 7-4, 6-5, 2-7,4-3, 6-5.
 Bägge målvakterna spelade bra i AIK, även om de hade vissa problem med motståndarnas kantskyttar. Utespelarna spelade under 45 minuter, sansat klokt och aggressivt med ett extra plus till Petrén, Rosander och Rikard Larsson.

AIK:s målskyttar Rosander 10 (3 straffar), Larsson 7, Axelsson 5, Petrén 3, Keto 2 och Bodén, Mathias Andersson och Nyström 1.

Även om dippen kändes onödig, var det skönt att se att spelarna , med Dimmans hjälp, tog tag i spelet och tillbaka initiativet i spelet.