Väsby tog uddamålsseger mot BP!

Ett till delar nytt Väsby mötte nya allsvenskarna BP i årets första träningsmatch. Totalt ingick 7 nya spelare i dagens trupp. Ytterligare några var av olika anledningar inte disponibla denna dag. I några fall p gr a landslagsuppdrag!

Vädret födde inte några fotbollstankar, det var kallt och snålt.
Lite varmare skulle det bli efter ungefär 12 minuter, då Väsby tog ledningen genom nye Omar Eddahri, som med en väl avvägd lobb ställde BP:s målvakt. Snyggt, behärskat och värmande.
Väsby fick råg i ryggen av målet och förde matchen de närmaste 20-25 minuterna, varefter BP samlade ihop sig och kom in i matchen igen.
Några fler mål skulle det inte bli i första halvlek för något av lagen.

BP ändrade lite i laget och fick ett visst spelövertag under delar av den andra halvleken, men Väsbyförsvaret gjorde en härlig insats under hela matchen och var dessutom, främst genom Niklas Backman också med i det offensiva spelet. Han skulle sedan dessutom närmast plocka bort Olof Guterstam, när denne kom in i andra halvlek.
Det kändes lite konstigt att se Väsbys förre mittslitvarg/-dirigent, Gabbe Petrovic, i motståndarlaget, men hans ersättare i Väsby, David Nordbeck gjorde en utmärkt debut, så saknaden blev mindre än väntat.

Det skulle bli dubbelt så många mål i den andra halvleken som i den första. Det första gjordes av BP. En tursam friställning som inte gav "Thudde" Thudin någon möjlighet att rädda målet.
Bara minuten efteråt återtog Väsby sin ledning. Omar, första halvlekens målskytt, frispelade Pontus Engblom, som tryckte in bollen.
BP försökte komma igen, men förmådde inte skapa några direkta farligheter. Vilket i och för sig inte heller Väsby gjorde.
Det mest notabla från de sista minuterna var att solen började leta sig fram i det dittills ruggiga och kallt gråa vädret. Så dags då!

Det är svårt att ge någon kritik av spel eller spelare så här tidigt på säsongen, men Väsbys spel och organisation på planen kändes ändå stabil och lovande inför resten av säsongen. Många tänkbara spelare deltog ju inte av olika anledningar.
Kanske ska några spelare ändå framhållas särskilt och då tänker jag främst på Niklas Backman, Omar Eddahri, Hezha Agai och Pontus Engblom. Det viktigaste var ändå att laget kändes homogent och att spelet fungerade trots att det var första matchen för året.

Allt talar för att det ska bli en ny bra och sevärd superettasäsong på Vilundavallen 2009.