Förlust mot serieledarna på bortaplan

AIK:s damer åkte på en klar förlust mot serieledarna RP i Linköping. Men tränaren Erik Hammarberg såg ändå vissa ljuspunkter.

RP vann lördagens match i Sporthallen i Linköping med 22–12 efter 13–6 i halvtid. Det är ingen katastrofal förlust och tränare Erik Hammarberg var nöjd med hemspring och försvar. Anfallsspelet var dock inte lika bra.

–Att bara släppa in 22 mål mot ett så kontringsstarkt lag som RP är bra. Men bara 12 mål framåt är alldeles för lite, säger han.

Matchen började med många tekniska fel från AIK:s tjejer. Passningarna hamnade ofta gör högt, för långt bakom eller för långt framför medspelarna. Men Erik skyller inte bara på tjejerna utan också på att man inte fick använda klister i hallen utan man var tvungen att spela med vax på fingrarna. Det tog en kvart innan tjejerna kunde vänja sig. I halvid hade RP ledningen med 13–6.

Andra halvlek började bra för AIK:s del och man tog ifatt till 10–15 och tvingade RP att ta time out.

–I andra halvlek löste vi försvarsspelet bra, det var mycket bättre än i förlustmatchen mot Huddinge, tycker Erik Hammarberg.

Det visar också siffrorna, RP vann andra halvlek med bara 9–6.

Nästa match går den 1 februari hemma mot Vadstena och då hoppas Erik att man ska kunna ta en efterlängtad vinst. Vadstena är ett starkt hemmalag men inte lika bra borta.

AIK:s målskyttar:

Hanne Marie Pedersen 3, Elin Economou-Olsson 2, Olivia Svalstedt 2, Ida Sarström 2, Sofia Thörewik 2, Caroline Maaninka 1.