Lysande slutperiod gav seger mot Dalen

1-1 efter den första perioden, 2-2 efter den andra. Den tredje startade med att Dalen för andra gången tog ledningen i matchen, nu med 2-3!
Målet kom 21 sekunder in på den utvisning som lite märkligt drabbat Alexander Egebrant i hemmalaget. Det målet sporrade AIK(!), som tog tag i matchen och under de drygt 10 sista minuterna skulle vända underläget till en ganska säker 6-3-seger! Fyra raka mål för de svartgula alltså. Imponerande.

Det var en tät, tuff och sevärd match i sin helhet mellan två av Sveriges allra bästa lag. Två säkra försvar höll siffrorna nere ända till den svartgula urladdningen under matchens sista sjättedel, då vi på knappt 10 minuter gjorde fyra raka mål. Det sista i tom kasse, då Dalen satsade allt på en reducering och kanske kvittering.

Förstafemman, AIK Innebandys huvudsponsorer, utsåg Patrik Edgren (2p) och Karl-Johan Nilsson (1p) till kvällens spelare. Bägge gjorde 2 mål, Karl-Johan gjorde dessutom en assist.
Det är svårt att protestera mot valet. Annars var Niklas Maripuu en av matchens bästa spelare enligt min uppfatttning. Snabb, teknisk och med en stor aktionsradie gjorde han en imponerande insats. Han har sett bra ut även vid tidgare matcher, men fick denna kväll mer speltid än förut, vilket uppenbarligen var till hans fördel.

Drygt 1200 åskådare njöt hörbarligen under en tuff match mellan två tämligen givna slutspelslag.