Matchens profil - Karl-Johan Nilsson efter Dalen

Före matchen tippade Karl-Johan att AIK-Dalen skulle sluta 6-3. Och han hade alldeles rätt! Inte så vanligt ens av en profil! Däremot gav han inte Kim Nilsson att "ta revansch" för de tre mål och en assist Karl-Johan stod för, när Kim avar profilen. I stället gjorde han själv två mål och en assist i kvällens match! Inget dåligt profilfacit.

Du tog ditt ansvar som matchens profil, men gav inget till Kim?
- (skratt) Nej... det var en tight match men jag tyckte att vi visade i den tredje perioden att vi är grymt starka som ett kollektiv... som lag.

Fast det tycker jag att ni visade i de två första perioderna också, fast då gjorde Dalen det också!
- Javisst, absolut... sett över 60 minuter gör vi en riktigt bra match och det gör Dalen också, men i den sista perioden höjde vi oss ett snäpp till och då hängde de inte riktigt med.

Var det nervöst? I dag mötte ni ett lag som stod upp hela matchen, annars brukar det vara egna misstag som skapar ovisshet?
- Som vi pratade om tidigare: vi visste att Dalen är ett riktigt bra lag och är inne i en positiv trend. Vi visste att det skulle bli riktigt tufft i dag, så för oss känns det skönt att få ett kvitto på att vi orkar stå upp och vinna även såna matcher.

Med drygt två månader kvar till SM-slutspelet måste det här kännas som en ganska skön bekräftelse på att ni är på rätt väg?
- Absolut! det här var första riktiga värdemätaren, i alla fall på ett tag och det är klart att det känns skönt att få visa att vi är på rätt väg.

Du har fått en bra utdelning de senaste matcherna!
- Ja, det blir lätt så, när man har bra medspelare runt omkring sig, då får man chanser och kan lyckas ta dem. Då blir det stolpe-in i stället för stolpe-ut.

I dag var jag dessutom imponerad av Niklas Maripuu, som fick mycket speltid i en ny konstellation.
- Absolut... trots sin riktígt unga ålder... han visar upp ett väldigt moget spel och stora kvalitéer... där har vi verkligen en framtida storspelare!

Men ni andra håller ju ett bra slag till också?
- Ja, det tror jag nog. Känns och går det så här som idag, kan man fortsätta länge.

Tack Karl-Johan och du kommer rimligtvis att återkomma som matchens profil framöver!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0