Stryk igen för AIK:s damer

I den viktiga matchen i de nedre regionerna av division 2 östsvenska södra fick AIK stryk med 24–18 mot Huddinge i Solnahallen. Första halvlek var jämn men i andra höll Huddinge i taktpinnen och kunde dra ifrån till seger.

Spelet i andra halvlek i förra matchen hemma mot topplaget Arboga lovade gott. Men i matchen mot Huddinge på söndagseftermiddagen nådde AIK:s damer inte upp till samma spelnivå utan förlorade med sex måls marginal.

Annars började det bra. I matchen mot Arboga gjorde bortalaget 6–1 på de första tio minuterna, ett försprång som AIK-tjejerna aldrig hämtade igen. Mot Huddinge tog AIK ledningen med 3–0 och 4–1. Det var framför allt försvarsspelet som la grunden till den goda matchöppningen.

Huddinge knaprade dock in på försprånget och efter halva halvleken stod det 5–5. Fortfarande fungerade försvarsspelet bra men anfallsspelet brast för båda lagen.

Lagen följdes åt resten av halvleken. Huddinge drabbades av två utvisningar men hemmatjejerna lyckades inte vinna någon av dem. Men två snygga mål fick vi se av Caroline Maaninka, där hon fintade sig igenom Huddingeförsvaret och nätade från sex meter.

I slutet av halvleken stod det 8–8 och AIK hade bollen men ett missat skott gav kontring för Huddinge och Anna Lindberg kunde från kanten lobba in 9–8 i sista sekunden.

Andra halvlek började Huddinge bäst men AIK kom tillbaka, främst genom Caroline Maaninka, som gjorde 10–11, 12–13, 13–13 och 14–14, omväxlande på skott och genombrott. Men efter 14–14 var det roliga slut och Huddinge drog sakta men säkert ifrån fram till 18–24. AIK:s bänk beordrade både en- och tvåpunkt men det hjälpte inte.

Framför allt var det skillnad på skottstyrka. Det fanns många som tog skott i Huddinge men framför allt var det sexmålsskytten Helen Andersson som AIK-försvaret inte kom ut ordentligt på.

AIK fick inte samma utrymme att skjuta, till en del beroende på att motståndarna kunde koncentrera sig på niometersspelarna. Vi såg knappt en enda inspelning till mittsex på hela matchen. 14 av de 18 målen gjordes också av spelarna på nio meter, sju av Caroline Maaninka, fyra av Olivia Svalstedt (16 år och väldigt lovande) och tre av Sofia Thörewik.

Domarna Owe Wallster och Anders Erixon gjorde bra ifrån sig.