Vi är bäst när det mörknat!!

Det var en märklig match på måndagen i Solnahallen. Matchen skulle gått på TV och då startat 20.00. Nu blevdet ingen sändning och starten flyttades till 18.00, så Umeå City skulle kunna ta nattåg hem samma kväll.

Matchen kom programenligt i gång. Nästan i alla fall. Det svartgula laget väntade för säkerhets skull till klockan närmat sig 19-strecket innan de riktigt fick igång spelet! 1-0 efter en period var väl acceptabelt, även om det inledningsvis såg rörigt, rörligt och lätt förvirrat ut. Att matchens profil Kim Nilsson, som för dagen ersatte Fredrik Djurling i förstalinjen, missade en straff efter 11.29 kändes inte helt oväntat. Först 35 sekunder från periodslutet fick vi ett ledningsmål från Nilsson. Nä, inte Kim men väl Karl-Johan.

Daniel Schmidt vilade hela matchen. Fredrik Djurling vilade nästan, men gjorde några inhopp i matchen, men då som back!

Den andra perioden blev mer händelserik. Fyra mål totalt, jämnt fördelade mellan lagen. Umeå kvitterade först, vi tog ny ledning, Umeå kvitterade etc. 3-2 efter två perioder kändes inte helt lugnt. I pausvilan insåg dock spelarna att klockan hade passerat 19, så det skulle bli bättre.

Det tog bara 6 sekunder innan Jihde inledde den tredje perioden med att sätta 4-2. Sen rullade det på under en kvart, då ledningen var uppe i 7-2 innan Umeå med knappt tre minuter kvar reducerade och dessförinnan också missat en straff. Men exakt en halvminut efter det målet satte Niklas Jihde matchens tredje och sista straff.

11.25 in i den tredje perioden åkte Koffe Kranberg ut på 2+2 minuter. Under de fyra minuterna spelade vi dagens bästa innebandyspel! Det var inte långa stunder som gästerna fick röra eller än mindre äga bollen under strafftiden!

Vi var inte bara bäst, när mörkret djupnat, utan också när vi var färre än motståndarna.

Att Karl-Johan Nilsson utsågs till matchens svartgula lirare efter sina tre mål var inte oväntat. Kim Nilsson tar säkert igen det när Karl-Johan är matchens profil!