2-0-seger för Väsby mot Gröndal

Trots den fina dagen blev det en kulen och mörk kväll. Ja. inte på planen, men för publiken.

Väsby vann alltså med 2-0. En rättvis seger även om den satt långt inne. Spelmässigt var Väsby det bättre laget, framförallt i den andra halvleken. Gröndal var dock en positiv överraskning med ett disciplinerat och offensivt inriktat spel. Nu hjälpte Väsby dem lite i den första halvleken, då vi hade svårt att komma till avslut, delvis beroende på att de bägga anfallarna spelade lite för tätt och paralellt. Det blev lätt för Gröndal att hålla ihop sitt duktiga försvar.
Sen led Gröndal säkert av att deras bäste(?) spelare numera spelar i just kvällens motståndare. Det var också han, Jesper Carlsson, som satte 1-0-målet efter en läcker lobb över målvakten och sedan en snygg rundning av denne, innan han behärskat lade in bollen i mål.

Matchens andra mål gjordes av unge vänsterbacken Chrille Eriksson med ett distinkt skott nära stolpen.

Spelmässigt ser det lovande ut. Det är svårt att göra rättvisa bedömningar i försäsongens träningsmatcher, eftersom spelare vilar ibland , byts ut oftare under matcherna osv,
Försvaret känns tryggt  och säkert, nästan oavsett hur det ser ut! Den spelare som kanske imponerade mest på mig den här kvällen var faktiskt unge Filip Terland som byttes in som högerback i andra halvlek och visade upp ett moget, säkert och konstruktivt spel.

Inget säger emot mitt tips att Väsby även i år blir ett stabilt mittenlag med chans till en bättre placering än förra året. Sen är det ju så att man imte har samma koll på alla kommande motståndare!

Men visst ser man fram mot ett antal besök på Vilundavallen i år också!