AIK förlorade bottenmötet mot Tumba

Tumba slog AIK med 26–24 i sin hemmahall vilket innebär att man lämnade över sistaplatsen till våra damer.


Bortaplan är ingen höjdare för damlaget. Under hela säsongen har man bara tagit en poäng utanför Solnahallen, mot Torshälla.

Lördagens match mot Tumba utgjorde inget undantag. Även om våra damer inte var chanslösa.

 

Matchen började jämnt men Tumba drog ifrån till 12–8 efter halva halvleken. Då tog AIK time out. En minuts snack räckte för att vända matchen och i halvtid stor det 15–14 till AIK.

I andra halvlek vände Tumba tillbaka och vann med 26–24.

 

–De hade två skyttar som gjorde en 6–7 mål var, det var egentligen de enda att hålla reda på, säger tränare Erik Hammarberg. Men vi lyckades ändå inte komma ut på dem ordentligt.

Jämfört med hemmamatchen senast var det stor skillnad på aggresiviteten i försvaret. Dessutom gjorde våra tjejer motståndarmålvakten bra.

–Trist att vi bränner tio rena frilägen, säger Erik. Varje gång skjuter vi i stort sett på samma ben.

Erik har ingen riktig förklaring till varför det är så stor skillnad på hemma- och bortaplan för tjejerna.

 

I nästa match har man Torshälla hemma och sedan Norrköping borta. Trots att man nu inte kan klättra över strecket gäller det att kämpa vidare.

–Vi måste försöka ta oss förbi Tumba som ligger en poäng före oss, konstaterar Erik. För fortfarande finns chansen att hänga kvar.

Det är nämligen så att serien ovanför ska fyllas på med fler lag än normalt och det finns dessutom nästan alltid lag som drar sig ur. Blir det så skulle även lag nedanför strecket ha chans att hänga kvar. Vilka det i så fall blir är upp till förbundet.


Tumba-AIK 26–24 (14–15)

Målgörare AIK: Hanne Marie Pedersen 8, Emelie Ahlin-Andersson 6, Sofia Thörewik 4, Anna Degerman 3, Carolin Maaninka 2, Elin Economou-Olsson 1.

 

 Anders Lindén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0