AIK-förlust mot Torshälla

AIK mötte på söndagen Torshälla i division 2 östsvenska södra. Trots hemmaplan fick man stryk med 21–26 vilket betyder att tjejerna inför sista omgången ligger sist i serien med 8 poäng. Under nedflyttningsstrecket ligger också Tumba med 9 poäng och närmast ovanför ligger söndagens motståndare Torshälla med 15 poäng.

Tyvärr kom inte AIK upp i samma spelstandard som i förra hemmamatchen mot Örebro. Det ska sägas att man alltid kommer till många avslut men mot Torshälla blev många slarviga och bland annat limmade Torshällas målvakter tre av skotten. Torshällas målvakter var också bra, särskilt Isabell Anderzén, som kom in i andra halvlek.

Fram till 20 minuter in i första halvlek var det AIK som hade initiativet och särskilt Sofia Thörewik fick till både sina skott och kontringar. Det blev till slut 8 mål i matchen, vilket var bäst i AIK. Men efter 20 minuter och ledning med 10–8 gjorde Torshälla fyra raka mål och gick till pausvila med ledning 12–10. Under denna period märktes att bästa målskytten i de senaste matcherna Hanne Marie Pedersen saknades. När förstauppställningen på nio meter byttes ut hade man väldigt svårt att komma i lägen.

I andra halvlek bytte AIK försvarsspel till ett mer utgrupperat försvar för att få stopp på Torshällas starka skytte, särskilt genom Amanda Skog. Det fick god effekt men i stället kom Torshälla igenom på kanterna och även mittsexan började göra mål.

När AIK ändå inte kom ikapp gick man över till tvåpunkt men det gav samma resultat, även om matchen stod och vägde lite vid 19–23 då AIK gjort tre raka mål. Når man spelar fyra mot fyra måste fötterna hänga med på ett bättre sätt i försvaret än de gjorde för AIK-tjejerna. Särskilt läckte det i högerförsvaret.

Förutom nämnda Sofia Thörewik var det roligt att se Elin Economou-Olssons 5 mål som nästan alla gick till på samma sätt. Hon satsade lågt in i målgården och sätter upp bollen högt, vilket målvakterna aldrig kom underfund med.

AIK-Torshälla 21–26 (10–12)

Målgörare:

AIK: Sofia Thörewik 8, Elin Economou-Olsson 5, Emelie Ahlin-Andersson 3, Louise Ellenius 3, Anna Degerman 1, Carolin Manninka 1.

Torshälla: Amanda Skog 8, Malin Nordström 5, Annelie Tasgavainen 4, Caroline Brodd 4, Sissela Enning 3, Nathalie Persson 1, Carline Carlsson 1.

Domare: Ulf Gustafsson och Ulf Sundberg.