AIK kvar på sista plats efter förlust i Norrköping

AIK:s handbollsdamer kom på sista plats i division 2 mellansvenska södra. Det stod klart efter lördagens förlust mot Norrköping med 26–19.

–Norrköping är duktiga och spelar nog den roligaste handbollen i vår serie, kommenterade AIK-tränaren Erik Hammarberg efter resan till Norrköping.

Matchdagen började inget vidare med två återbud på morgonen, Louise Ellenius och Anna Degerman. Saknades sedan tidigare gjorde Emelie Ahlin-Andersson.

Men deras bortovaro gav mycket speltid till en av våra duktiga juniorer, Miranda Um-Bergström, mittsexa och försvarstrea som gjorde en verklig kämpainsats. Det bådar gott inför nästa år.

I halvtid var underläget fem mål som utökades till tio under andra halvlekens första fem minuter. Då tog lagledningen time out. De resterande 25 minuterna vann AIK med ett mål.

Förlusten och sistaplatsen innebär med största sannolikhet nedflyttning, vilket också innebär att B-laget tvångsnedflyttas i division 4, trots att man hamnade på övre halvan i division 3.

AIK:s målgörare: Sofia Thörewik 7, Hanne Marie Pedersen 4, Carolin Maaninka 3, Madelene Lönn 3.