Fem dagar - fyra matcher - 8 mål

Så kan man kort sammanfatta den senaste veckans matcher för AIK och Väsby. Motståndet var av blandad kvalité, men spelet har ändå sett lovande ut med tanke på årstid och förutsättningar.

Annars är det Timos otäcka och oturliga benbrott man minns. När det hände, så kändes det mest som att matchen borde brytas, det gällde ju inga poäng. Fortsättningen av matchen kändes inte särskilt angelägen just då.

Både AIK och Väsby tog en 3-0-seger mot Enköping resp Forward. AIK spelade också 0-0 mot Assyriska medan Väsby kryssade, 1-1, mot Sleipner. Sleipner som för övrigt var den spelmässigt bästa motståndaren av alla fyra! Åtminstone under den första speltimmen, sen tappade de en del tempo.

Det är svårt att bedöma spelarnas faktiska styrka så här års eftersom det ofta byts friskt under matchen och att det även blandas och ges ganska mycket mellan trupperna. I matchen AIK-Enköping var t ex AIK-spelarna (inklusive de inbytta) i minoritet!
Det som både glädjer och fascinerar betraktaren är att det spel- och systemmässigt inte märks någon egentlig skillnad på planen. Imponerande!

Väsbys trupp är ung även jämfört med AIK:s, men ändå tror jag på att de gör en ny bra säsong i Superettan. De torde inte kunna störa topplagen men ska kunna vara med i mittgruppen.

Det snyggaste målet stod Viktor Lundberg för i Väsbys match mot Enköping. Ett distansskott som påminde om de två mål han gjorde för AIK i förra årets träningsmatcher.
Två andra spelare som också såg riktigt bra ut var Chrille Johansson och Adam Modin i Väsby, ytter- resp mittback, bägge f.d. AIK-juniorer.

Några matcher på Skyttan återstår, sen är det nära till seriestarten. Ska man döma av stämningen i de bägge lagen, kan det bli en både sevärd och rolig säsong. Det är en bit mellan Råsunda och Vilundavallen men målet (eller kanske snarare målen!) gör resan väl värd!

Till sist: krya på dig Tomi, vi saknar dig!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0